«Μετωπική» Κόκκαλη - ΚΤΕΛ στο Μεσοχώρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2021 15:00

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, καθώς από το Yπεραστικό ΚΤΕΛ προσφεύγουν αρμοδίως κατά της πρωτοβουλίας του Β. Κόκκαλη να δρομολογήσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά κατοίκων του σεισμόπληκτου χωριού στην Ελασσόνα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει δρομολόγιο για σήμερα Πέμπτη ωστόσο τουριστικό λεωφορείο με δικά του έξοδα κινήθηκε και χθες Τετάρτη, οπότε είναι η ημέρα της Λαϊκής την οποία και προτιμούν οι κάτοικοι των χωριών για να κατεβαίνουν στην Ελασσόνα. Εφόσον υπάρξει δρομολόγιο και σήμερα, από το ΚΤΕΛ δηλώνουν ότι θα επιδιώξουν να παραπέμψουν τους παρανομούντες στο Αυτόφωρο.


Ο Β. ΜΑΝΔΗΛΑΣ
Επιστρέφοντας χθες το απόγευμα στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Β. Μανδηλάς που απουσίαζε εκτός πόλης, πληροφορήθηκε την ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το δρομολόγιο της Πέμπτης. Και διαμαρτυρήθηκε εντόνως μέσω της «Ε», εξηγώντας ότι τα περισσότερα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είχαν περιοριστεί σημαντικά ή και καταργηθεί όλον αυτόν τον καιρό, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, τόσο για όλα τα χωριά όσο και εκτός νομού. Προσφάτως, όπως ανακοινώθηκε και μέσω της εφημερίδας, με τη χαλάρωση των μέτρων, τα δρομολόγια πύκνωσαν σε πολλές περιοχές και ειδικά στα συγκεκριμένα χωριά γίνονται πλέον τρία την ημέρα. «Ο κ. Κόκκαλης κρούει ανοιχτές θύρες…», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ. Για να συμπληρώσει: «Λυπάμαι που είναι και νομικός. Και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η δρομολόγηση τουριστικού λεωφορείου σε περιοχή που καλύπτεται από δρομολόγιο του ΚΤΕΛ είναι παράνομη ενέργεια. Εμείς θα προσφύγουμε αρμοδίως το πρωί και εφόσον κινηθεί τουριστικό λεωφορείο, τότε θεωρούμε ότι ο οδηγός του θα πάει στο Αυτόφωρο. Δεν θα προσφύγουμε εναντίον του ηθικού αυτουργού της ενέργειας, σεβόμενοι το βουλευτικό του αξίωμα».

Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Υλοποιήθηκε χθες η πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη να μεταφέρει δωρεάν τους σεισμόπληκτους κατοίκους χωριών της επαρχίας στην Ελασσόνα, προκειμένου να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, καθώς μέχρι πρότινος δεν εξυπηρετούνταν από τα λεωφορεία της γραμμής. Όπως είναι γνωστό, ο Λαρισαίος πολιτικός, όταν διαπίστωσε ότι το αίτημα των κατοίκων και το δικό του για να δρομολογηθούν λεωφορεία από το Yπεραστικό ΚΤΕΛ δεν ικανοποιήθηκε, ανέλαβε με προσωπικά του έξοδα να καλύψει μία φορά την εβδομάδα τη μετάβαση των σεισμοπλήκτων στην Ελασσόνα, ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν γιατρό ή να πραγματοποιήσουν τα εβδομαδιαία ψώνια τους στη λαϊκή αγορά και στα καταστήματα της πόλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίου Γιάννη Ζαρλαδάνη «χθες Τετάρτη, πρώτη μέρα της πρωτοβουλίας Κόκκαλη μετακινήθηκαν με το ιδιωτικό λεωφορείο 22 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν διαθέτουν δικό τους όχημα, ούτε την οικονομική άνεση να μεταβούν στην Ελασσόνα με ταξί. Ο κόσμος θα ήταν περισσότερος και δεν θα έφτανε ένα λεωφορείο, αλλά αυτές τις ημέρες όλοι όσοι ασχολούνται με τα καπνά κάνουν υπερωρίες στα χωράφια τους, καθώς είναι η κρίσιμη περίοδος της σποράς και αφήνουν τις δουλειές τους για αργότερα» κατέληξε ο κοινοτάρχης. Ο κ. Ζαρλαδάνης αφού ευχαρίστησε τον Βασ. Κόκκαλη για την πρωτοβουλία του αυτή, ανέφερε «όπως ενημερώθηκε, αποκαθίσταται σταδιακά η μετακίνηση των κατοίκων με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια προς Ελασσόνα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το επόμενο διάστημα οι γραμμές θα πυκνώσουν».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass