Στο τέλος του μήνα η συνδεδεμένη στα ζωικά

ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2021 15:09

Παρά την προσπάθεια του μηχανισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ, για πληρωμή, έστω στα μέσα του μήνα για την πληρωμή

των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικών έτους 2020, αυτή όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται για το τέλος Μαΐου, προκαλώντας νέα δυσαρέσκεια στις τάξεις των κτηνοτρόφων, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς αυτά τα χρήματα.
Νεότερες πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι η πίστωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 27 έως 31 Μαΐου.
Όσον αφορά στα ποσά, για τις συνδεδεμένες ζωικών έτους 2020 πρόκειται να δοθούν 55 εκατ. ευρώ για τον τομέα πρόβειου και αίγειου κρέατος, 35,5 εκατ. ευρώ για τον τομέα του βόειου κρέατος, 2,7 εκατ. ευρώ για κτηνοτρόφους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων και 550.000 ευρώ περίπου για κτηνοτρόφους αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων χωρίς γη.
Υπενθυμίζεται πως ελαφρώς μειωμένος θα είναι ο προϋπολογισμός για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε βόειο, πρόβειο και αίγειο κρέας, βιομηχανική ντομάτα, πορτοκάλια και κορινθιακή σταφίδα για το έτος 2021, με σχετικές τροποποιητικές αποφάσεις. Πρόκειται για ποσά που αφορούν πληρωμές που θα γίνουν προς τους κτηνοτρόφους σε έναν χρόνο και όχι αυτές που αναμένονται στα ζωικά το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, για το έτος 2021 στη συνδεδεμένη βόειου κρέατος, ο ετήσιος προϋπολογισμός καθορίζεται στα 35.016.195 ευρώ (από 35.558.453 ευρώ για το 2019 και 2020), ενώ αντίστοιχα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος το μπάτζετ για το έτος 2021 ανέρχεται στα 54.386.238 ευρώ από 55.228.458 ευρώ για τα έτη 2019 και 2020.ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΚ
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων με ανακοίνωση υπόμνημά της απαιτεί άμεση επίλυση των προβλημάτων, τα οποία σε απόλυτη προτεραιότητα έχει ιεραρχήσει στα εξής:
1) Την de minimis ενίσχυση με το ποσό των 30 ευρώ ανά ζώο όλων των κτηνοτρόφων.
2) Την παραδειγματική τιμωρία της γαλακτοβιομηχανίας που νόθευε τη φέτα και τον άμεσο έλεγχο όλων των γαλακτοβιομηχανιών.
3) Την άμεση πληρωμή όλων των χρημάτων που οφείλονται σε κτηνοτρόφους και αγρότες από κακές και καθυστερημένες πληρωμές.
4) Την ενημέρωση και την αποδοχή των προτάσεών μας ενόψει της νέας ΚΑΠ.
5) Άλλη πολιτική διαχείρισης των βοσκοτόπων με την ταυτόχρονη αύξησή τους και την πανελλαδική ενιαιοποίηση των τιμών.
6) Την επιστροφή και απόδοση των χρημάτων (446 εκατ. ευρώ) της δικαίωσης των βοσκοτόπων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με τη μορφή επιδότησης των θηλυκών αμνοεριφίων με στόχο την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου
7) Τον πραγματικό και όχι τον υποκριτικό έλεγχο των ελληνοποιήσεων.
8) Τη στήριξη του κυρίαρχου αιτήματός των αγώνων μας για αύξηση των τιμών στο 1,30 πρόβειο, 0,90 κατσικίσιο, 0,60 αγελαδινό.
«Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα για να ξεκινήσουμε νέους αγώνες και κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας», καταλήγει η ΠΕΚ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass