«Διεκδικούμε αξιοπρεπή φοίτηση για τα παιδιά μας!»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 55ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2021 16:20

Αποφασισμένοι να μη δεχτούν άλλη διαδικασία κλήρωσης ή μεταφοράς των παιδιών τους σε άλλες δομές, είναι οι γονείς των μαθητών του 55ου Νηπιαγωγείου που μέσω ανοιχτής επιστολής τους, ζητούν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. Ο Σύλλογος Γονέων

και Κηδεμόνων του 55ου Νηπιαγωγείου αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή: «Είναι γνωστό σε όλη την τοπική κοινωνία πως εδώ και τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας διεκδικεί την αξιοπρεπή φοίτηση, ζητώντας τη διάθεση ενός χώρου όπου θα στεγάσει τους μαθητές του, καθώς σε αυτήν υπάγονται και οι υπεράριθμοι μαθητές των παρακείμενων νηπιαγωγείων (18ο και 38ο). Καμία Δημοτική Αρχή δεν μερίμνησε για αυτό το θέμα, προφανώς θεωρώντας το ανάξιο λόγου και προσοχής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της Προσχολικής Αγωγής, όπου εδώ και τρία χρόνια έχει ψηφιστεί η υποχρεωτική διετής φοίτηση, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε με ένα ευρώ η κατασκευή νέων αιθουσών που απαιτούνται και έτσι η κατάσταση του 55ου Νηπιαγωγείου έχει τεθεί εκτός ορίων. Φέτος φώτισαν ακόμα περισσότερο τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας των επιλογών όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, καθώς και της υπάρχουσας και γιγαντώθηκαν στην πανδημία και στον σεισμό του Μαρτίου που βιώσαμε στην πόλη μας.
Αναλυτικά αναφέρουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά αναγκαστήκαμε ως γονείς να μπούμε σε διαδικασία κλήρωσης για να δούμε σε ποια δομή θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μας, η οποία φυσικά είχε ως αποτέλεσμα τον μεταξύ μας κανιβαλισμό και εξευτελισμό. Πολλοί γονείς ήταν επίσης αυτοί οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν καν με αποτέλεσμα την ημέρα του αγιασμού να μην γνωρίζουν πού θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Τελικά το 55ο Νηπιαγωγείο μοιράστηκε σε 4 διαφορετικές δομές όπου σε όλες είναι φιλοξενούμενο και φυσικά δεν μπορεί να έχει λόγο ούτε καν για το σημείο προαυλισμού των νηπίων. Οι δομές αυτές είναι:
-Στο 3ο Δημοτικό 2 αίθουσες, η μία εκ των οποίων είναι άκρως ακατάλληλη λόγω του υπερβολικά μικρού μεγέθους της, παρόλα αυτά τοποθέτησαν μέσα 16 νήπια και 2 νηπιαγωγούς λόγω παράλληλης στήριξης.
-Στον Παιδικό Σταθμό επί της οδού Μπασδέκη.
-Στον Παιδικό Σταθμό επί της οδού Ρούσβελτ.
-Στον Παιδικό Σταθμό της 110 Πτέρυγα Μάχης, αναγκάζοντας τα νήπια σε καθημερινή μετακίνηση, χωρίς καν να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες στην επιβίβαση και αποβίβαση των νηπίων και στερώντας από τους γονείς το δικαίωμα να δουν τον χώρο που στεγάζονται τα παιδιά τους (δόθηκε υπόσχεση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είχε λυθεί το θέμα και δεν θα έπρεπε να μετακινούνται πλέον).
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν αποσταλεί επιστολές προς τον Δήμο Λαρισαίων, έχουν γίνει συζητήσεις διά ζώσης και διαδικτυακές με εκπροσώπους του Δήμου πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα «θα λυθεί, θα διαμορφώσουμε ένα κτίριο ως προσωρινή λύση, θα, θα, θα».
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αλλά και την τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης/4/2021 για ανέγερση νέου κτιρίου δικαιούμαστε να έχουμε υπεύθυνες απαντήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου δικαιολογεί την ανέγερση νέας σχολικής αυτόνομης μονάδας. Δε θα ανεχτούμε πλέον οποιαδήποτε διαδικασία κλήρωσης ή μεταφοράς με τα παιδιά μας!!
Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί ο σεισμός όπου έκρινε ακατάλληλο το όλο το παλιό κτίριο του 3ου Δημοτικού με αποτέλεσμα πλέον το 55ο Νηπιαγωγείο να μην έχει καν διαθέσιμη την έδρα του.
Η υπ’ αριθμόν 1583/05-05-2021 απόφαση του Δήμου για τη λειτουργία του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, αποφασίζει τη μεταφορά 153 μαθητών σε παιδικό σταθμό της 110 Π.Μ. και 2 παιδικών σταθμών εντός της πόλης (5ο και 9ο) και στερεί παρανόμως την έδρα από το σχολείο η οποία επίσημα τοποθετείται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα Νηπιαγωγείο νομάδων, που βρίσκεται σε διαφορετικές τοποθεσίες και κινείται από το ένα μέρος στο άλλο.
Η απόφαση αυτή του Δήμου:
* στερεί από τους μαθητές των νηπίων το δικαίωμα στην αξιοπρεπή φοίτηση
* δείχνει την έλλειψη σεβασμού για άλλη μια φορά στις οικογένειες που ανήκουν στο συγκεκριμένο σχολείο,
* υποβιβάζει τους κατοίκους της περιοχής σε πολίτες Β κατηγορίας». Καταλήγοντας ο Σύλλογος τονίζει ότι οι γονείς διεκδικούν σχολικό κτίριο με προαύλειο χώρο που να πληροί τις συνθήκες υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας, και με όλες στις προδιαγραφές που απαιτεί η νηπιακή ηλικία, το οποίο θα αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του Νηπιαγωγείου και δημόσια δέσμευση του Δήμου ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρχει Κτιριακή Δομή για το 55ο Νηπιαγωγείο.
Εκτακτο Δ.Σ. ζητούν οι 4 της αντιπολίτευσης
Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων («Λάρισα Μπροστά» με επικεφαλής τη Ρένα Καραλαριώτου, «Πρωτοβουλία Αξιών» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γούλα, «Ορμή Ανανέωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Γαμβρούλα, «Λαρισαίων Κοινόν» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βαϊούλη) μετά από σχετικό αίτημα που έλαβαν από τον Σύλλογο Γονέων του 55ου Νηπιαγωγείου, με θέμα το πρόβλημα στέγασης στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass