Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2021 15:05

Συνέλευση Αγροτικού Μουσείου Αραδοσιβίων

Το Δ.Σ. του Αγροτικού - Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας καλεί

τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση μεθαύριο Κυριακή 16 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στον χώρο του Μουσείου, με τα παρακάτω θέματα:
- Απολογισμός πεπραγμένων ετών 2019 και 2020
- Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
- Διενέργεια εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

 Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αγιά, Βελίκα τα Σαββατοκύριακα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από αύριο Σάββατο 15 Μαΐου και την Κυριακή 16 Μαΐου και κάθε Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια από Λάρισα-Αγιά-Αγιόκαμπο-Βελίκα και αντίστροφα διαμορφώνονται ως εξής:
* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
- Λάρισα - Αγιά: 07:15, 11:00, 13:30, 15:00, 18:00, 21:00
- Αγιά - Λάρισα: 08:00, 10:00, 13:30, 16:45, 19:45, 21:45
- Λάρισα - Αγιόκαμπος - Βελίκα: 07:15, 11:00, 13:30, 15:00
- Βελίκα - Αγιόκαμπος - Λάρισα: 09:15, 12:45, 16:00, 19:00
* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
- Λάρισα - Αγιά: 09:30, 11:00, 13:30, 16:00, 18:00
- Αγιά - Λάρισα: 10:15, 13:30, 16:45, 19:45
- Λάρισα - Αγιόκαμπος - Βελίκα: 11:00, 13:30, 16:00
- Βελίκα - Αγιόκαμπος - Λάρισα: 12:45, 16:00, 19:00
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410 56.76.00 www.ktellarisas.gr


Το φθινόπωρο οι εκλογές της ΕΛΟΣΥΛ

Για το φθινόπωρο μετατίθενται οι εκλογές της ΕΛΟΣΥΛ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου «οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν τέλη Μαΐου 2021, όπως είναι το κανονικό, αλλά φθινόπωρο καλώς εχόντων των πραγμάτων. Η ΕΛΟΣΥΛ συμβουλεύτηκε την Υγειονομική Υπηρεσία, η οποία της έδωσε την παραπάνω απάντηση και θα την ακολουθήσει πιστά ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία των μελών της».

 

«Νέος, κρυφός χωροταξικός σχεδιασμός στον Νέσσωνα»
ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, κινείται στα κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα από τους δημότες της Δ.Ε. Νέσσωνος, που με αγωνία ρωτούν τι δρομολογείται στην περιοχή τους, με την τροποποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού. Συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Νέσσωνος, επικαλούμενος δήθεν απόφαση κτηνοτρόφων της περιοχής, επιχειρεί τον αποχαρακτηρισμό του κτηνοτροφικού πάρκου, προκειμένου να δοθεί για μακροχρόνια χρήση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε επιχειρηματίες. Δηλαδή, οι κτηνοτρόφοι που έχουν κάθε λόγο να συντηρείται μια περιοχή σαν κτηνοτροφικό πάρκο, ζήτησαν, κατά τον κ. δήμαρχο, τον αποχαρακτηρισμό της σαν τέτοια! Ζητήσαμε αντίγραφο της απόφασης των κτηνοτρόφων όπως και αντίγραφα των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων των χωριών που έχουν κάθε λόγο εκφραστούν για το θέμα. Επίσης ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το αν ο Δήμος γνώριζε ότι υπάρχει απόφαση της ΡΑΕ, για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε Καλλιπεύκη και Μακρυχώρι. Ο δήμαρχος Τεμπών, αρνούμενος να δώσει απάντηση στα ερωτήματά μας, αποδεικνύει ότι δεν κινείται με κριτήριο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιχειρηματικών συμφερόντων, που επιχειρούν να μετατρέψουν και τον Δήμο Τεμπών, σε πεδίο επιχειρηματικών επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, για το κέρδος των λίγων. Με αλλά λόγια, δήμαρχος και δημοτική αρχή, συναινούν και διευκολύνουν τη μετατροπή, στην πράξη, της ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες, με τραγικές επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον αλλά και τη γεωργική-κτηνοτροφική παραγωγή, αφού και με τέτοιες ενέργειες, σταδιακά οδηγείται η παράδοση της αγροτικής γης στους επιχειρηματίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στη μείωση της καλλιέργειας της γης από τους αγρότες και της κτηνοτροφικής παραγωγής. Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, στο οποίο θα φέρει το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση, να σταματήσει κάθε προσπάθεια: Αποχαρακτηρισμού του κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή Καλοχωρίου, τροποποίησης του χωροταξικού σχεδίου της Δ.Ε. Νέσσωνος και τα σχέδια παράδοσης της περιοχής σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Α.Π.Ε., για το κέρδος τους. Να εναντιωθεί ξεκάθαρα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Κίσσαβο, την Καλλιπεύκη και το Μακρυχώρι, που, με τρόπο παρελκυστικό, αποφεύγει να τοποθετηθεί, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» καταλήγει η επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Κωστή.

 

Πανηγυρίζει τον Αγιο Αχίλλιο το Αχίλλειο Λάρισας

Πανηγυρίζει τον πολιούχο του, Αγιο Αχίλλιο, το Αχίλλειο Λάρισας. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν όπως επιτάσσουν τα πρωτόκολλα κατά της διασποράς του Covid-19 έχουν ως εξής: Σήμερα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Σάββατο, ανήμερα της εορτής, και από ώρα 7.15 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

 

 Αγορά καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Μετά από ένα μακρύ διάστημα αναστολής των δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας επανέρχονται στη διοργάνωση Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Μαΐου, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και ώρες 10:00-14:00. Υπενθυμίζουμε ότι από την Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει πάνω από 110 οικογένειες.
Συγκεκριμένα, θα διατεθούν: Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο ανωτέρας ποιότητας, εσοδείας 2020-2021 από ελιές ποικιλίας Μανάκι Κορινθίας, σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων με τιμή/συσκευασία 19,50€, ήτοι τιμή λίτρου 3,90 ευρώ.
Μέλι πεύκου, ανθέων, δάσους, κωνοφόρων, θυμαρίσιο. Φασόλια, γίγαντες, μεγάλα και μικρά σούπας, μαυρομάτικα, βιολογικά φασόλια, βιολογική λιωμένη πιπεριά, τσάϊ, ρίγανη, χυμός τομάτας, πελτές τομάτας, πάστα πιπεριάς φυσικός χυμός ροδιού.
Τρόπος παραγγελιών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό:
1. Μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr
2. Στα τηλέφωνα: 2413-011.972, κιν. 6909-566.709 κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας από Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 10-12 το πρωί και Τετάρτη 6-8 το απόγευμα.
Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, και μόνο γι’ αυτούς, θα μπορούν να προσέλθουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του, φορώντας απαραιτήτως μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Την ημέρα της διάθεσης, στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης, θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Οι εγκαίρως προσερχόμενοι θα εξυπηρετούνται ταχύτερα από 3 γραμματείες, ενώ οι εκτός καθορισμένου ωραρίου (πριν και μετά την ώρα επιλογής της παραγγελίας) θα εξυπηρετούνται από μία γραμματεία, στην οποία ενδέχεται η καθυστέρηση να είναι μεγαλύτερη. Επίσης, όταν προσέρχεστε να έχετε εκτυπώσει την παραγγελία σας, ή να γνωρίζετε τον αριθμό της. Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των αδιάθετων ή επιπλέον παραγγελιών πριν τις 12:30, όταν θα έχει ικανοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών παραγγελιών.
Αν είσαι εθελοντής ή θέλεις να γίνεις, δήλωσε συμμετοχή γι’ αυτήν τη δράση στα τηλέφωνα: 6909-566.709 και 2413-011.972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass