Ο «φίλος» κακοποίησε 9χρονη, η μάνα της γύρισε την πλάτη

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ ΣΕ 43ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ *«ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ» ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ «ΠΙΕΣΗ, ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ», ΕΝΩ ΧΘΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ «ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2021 21:24

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας έναν 43χρονο σήμερα Ρομά, που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για αποπλάνηση της 9χρονης κόρης της γυναίκας με την οποία συζούσε.


Ο 43χρονος, που επέστρεψε ξανά στις Φυλακές μετά τη χθεσινή του καταδίκη, τον Φεβρουάριο του 2016 υποτίθεται θα πήγαινε με την 9χρονη στην αγορά, αυτός για να κάνει ψώνια και η μικρή για επαιτεία. Στην πραγματικότητα και βάσει των όσων κατήγγειλε η 9χρονη, οδήγησε το ανήλικο κορίτσι σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη έξω από τον Τύρναβο κοντά στον οικισμό των Ρομά όπου, δύο φορές, «ικανοποίησε τη γενετήσια επιθυμία» του, «προσβάλλοντας την ανηλικότητα» του κοριτσιού.
Το «παράδοξο» της χθεσινής δίκης ήταν πως η μητέρα της 9χρονης στην κατάθεσή της ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως όσα της είχε καταγγείλει η κόρη της το 2016 «ήταν ψέματα», προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου του ΜΟΕ. Η Πρόεδρος επέμενε στις ερωτήσεις με αφορμή τις «δικαιολογίες», όπως χαρακτήρισε τα λεγόμενα της μητέρας, με δεδομένες τις αντιφάσεις στα όσα κατέθεσε χθες και στα όσα προανακριτικά είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας τότε τη δίωξη του συντρόφου της.
Διάσταση την οποία υπογράμμισε και ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, ρωτώντας τη μητέρα και μοναδική μάρτυρα για το «ποια είναι η πραγματική σας επιθυμία» με αφορμή τη χθεσινή κατάθεσή της για να επιμείνει σημειώνοντας «μήπως τα προσαρμόζετε αυτά που λέτε σήμερα για να έρθει κοντά σας ο κατηγορούμενος; Μήπως ο σκοπός σας είναι να αποφυλακιστεί;». Με τη μητέρα να δηλώνει αφοπλιστικά πως η επιθυμία της είναι «να κηρυχθεί αθώος» διευκρινίζοντας ότι παραμένει η σύντροφος του κατηγορουμένου.
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ
Ο κατηγορούμενος γνωρίστηκε με τη μητέρα της 9χρονης όταν τον επισκέπτονταν ενόσω ήταν ακόμη κρατούμενος Φυλακών για άλλα αδικήματα. Με την αποφυλάκισή του, οι δύο διαζευγμένοι και η 9χρονη βρέθηκαν να συζούν οι τρεις τους στον Τύρναβο.
Ο 43χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όντας ενήλικας (σ.σ. το 2016 ήταν 38 ετών) «ενήργησε ασελγείς πράξεις» με την ανήλικη «προκειμένου να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του». Έτσι, με πρόθεση οδήγησε την ανήλικη σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη έξω από τον Τύρναβο και αφού της αφαίρεσε τα ρούχα, μία φορά πηγαίνοντας στην αγορά, αλλά και δεύτερη φορά επιστρέφοντας στον οικισμό, «προέβη στις πράξεις», «προσβάλλοντας την ανηλικότητα» του κοριτσιού.
Πράξεις που σημειωτέον με λεπτομέρειες περιέγραψε η 9χρονη μιλώντας στην παιδοψυχολόγο, υποδεικνύοντας μάλιστα τον χώρο στους αστυνομικούς, ενώ ο 43χρονος είναι αρνηθεί τότε ότι οδήγησε το κορίτσι στην αποθήκη.
Η σύντροφος του 43χρονου και μητέρα της 9χρονης καταθέτοντας ωστόσο χθες, επέμενε στην αθωότητα του κατηγορουμένου δηλώνοντας πως η κόρη της, εκ των υστέρων της εξομολογήθηκε ότι όσα τις είχε καταγγείλει αρχικά, «ήταν ψέματα».
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου υπενθύμισε στη μητέρα της παθούσας ότι στις 26/2/16 η ίδια κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, και μάλιστα τα επιβεβαίωσε και την επόμενη ημέρα, στις 27/2/16, πηγαίνοντας δηλαδή ξανά στο Τμήμα, δίνοντας συμπληρωματική κατάθεση.
Η μητέρα της 9χρονης πήγε και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Α.Τ. Τυρνάβου, αλλά για να ανακαλέσει τη μήνυσή της αφού, όπως τονίσθηκε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, ο σύντροφός της και κατηγορούμενος, όχι μόνο δεν της επέτρεψε να φύγει από τον Τύρναβο με το λεωφορείο, αλλά οδήγησε τα κορίτσι σε συγγενικά του πρόσωπα έως ότου η μητέρα ανακαλέσει τη μήνυση.
Παρά την αναλυτική αναφορά εκ μέρους του Δικαστηρίου στα γεγονότα του 2016, η μητέρα της παθούσης τόνισε χθες ότι τα έχει βρει με τον κατηγορούμενο και πως θα ζήσουν ξανά μαζί (σ.σ. όταν αποφυλακιστεί) και πως ο κατηγορούμενος σήμερα έχει τηλεφωνική επικοινωνία (σ.σ. καθότι έγκλειστος) με τη 15χρονη πλέον κόρη της.
Αποδίδοντας την απόφασή της το 2016 να καταγγείλει τα λεγόμενα της κόρης στο Δικαστήριο, στον θυμό της για τον σύντροφό της με τον οποίο χώρισε για μερικές ημέρες.
Μάλιστα, ολοκληρώνοντας χθες την κατάθεσή της, ζήτησε συγγνώμη από το Δικαστήριο, την αστυνομία αλλά και τον... σύντροφό της, ενδεχομένως για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από το «ψέμα» της κόρης της, προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και μάλιστα απέδωσε την αρχική καταγγελία κόρης και συζύγου «σε ζήλεια» με αφορμή και λεγόμενα της πρώην γυναίκας του.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΤΗΤΑΣ
Τα όσα κατέθεσε χθες η μητέρα της παθούσης, περί αθωωότητας του κατηγορουμένου, αποδόμησε στην αγόρευσή του ο κ. Δασκαλόπουλος, επισημαίνοντας δύο διαστάσεις με αφορμή τα γεγονότα του 2016. Η πρώτη πως η ανάκληση της μήνυσης της μητέρας υπήρξε «προϊόν εκβιασμού» και η δεύτερη, πως το παιδί προστατεύεται από τη νομοθεσία άσχετα από τη στάση των γονέων.
Στην πρώτη της κατάθεση η μητέρα, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, «περιγράφει ανήσυχη τα όσα είπε η κόρη της επιβεβαιώνοντας το παιδί, ενώ ακολούθησε και δεύτερη κατάθεση στην οποία ολοκληρώνεται η αναφορά της στα γεγονότα. Η τρίτη κατάθεση είναι προϊόν πίεσης φόβου και εκβιασμού για να ανακαλέσει την έγκλησή της και την ανακαλεί».
Ο κ. Δασκαλόπουλος εστίασε στην έκθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε το κορίτσι υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφέστατα τα όσα περιέγραψε» και «αποδεικνύουν βιωματικές καταστάσεις».
Με αφορμή μάλιστα το γεγονός ότι η ανήλικη είπε στη μητέρα της τα όσα συνέβησαν μετά από 10 ημέρες και όχι την ίδια ημέρα, ο κ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «αποδεικνύεται ότι με φόβο και ένεκα φόβου δεν κατήγγειλε το γεγονός άμεσα στη μητέρα της, παρά μόνο όταν έφυγε ο δράστης από το σπίτι μετά από τη διένεξη με τη μητέρα της».
Για να παρατηρήσει επίσης ότι «η μάνα προτίμησε τον σύντροφο παρά την προστασία του ανηλίκου» σημειώνοντας πως «ο νομοθέτης προστατεύει αυθεντικά την ανηλικότητα μαζί με τη γενετήσια ελευθερία».
Διευκρινίζοντας τέλος ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας κάνει λόγο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικες αντί της αποπλάνησης παιδιού όπως αναφερόταν στον παλαιό Π.Κ. και πως το έγκλημα διώκεται αυτεπάγγελτα τόσο με τον παλαιό όσο και με τον νέο Π.Κ., ο κ. Δασκαλόπουλος ολοκλήρωσε την αγόρευσή του προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου αφού «απεδείχθη πλήρως η ενοχή του».
Τελικά με αφορμή και τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές στις ποινές, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε χθες στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών (σ.σ. από 12 έτη πρωτόδικα) με τον 43χρονο Ρομά να επιστρέφει στη Φυλακή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass