ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ανησυχούν για πιθανό Ρώσικο εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2014 21:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:19

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Μεγάλη είναι η ανησυχία και στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Αγιάς για το ενδεχόμενο η Ρωσία να σταματήσει τις εισαγωγές ελληνι­κών φρούτων.

Το σενάριο φαντάζει εφιαλτικό, ιδίως για την εξαγωγή της τερά­στιας ποσότητας μήλων που παράγει η περιοχή, αφού τα τελευταία χρό­νια οι Ρώσοι ήταν αναμφίβολα οι καλύτεροι πελάτες. Αν σκεφτεί κανείς, μάλιστα, ότι και άλλες χώρες – αποδέκτες ελληνικών μήλων – έχουν κι αυτές μεγάλα εσωτερικά προβλήματα πχ Αίγυπτος, Ιράκ, Λιβύη, τότε εύ­κολα γίνεται αντιληπτό ότι η χρονιά μάλλον προμηνύεται ιδιαιτέρως δύ­σκολη.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σιμούλη Θωμά, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κίσσαβος», ενός συνεταιρισμού ο οποίος δημιουργή­θηκε πριν μόλις δύο χρόνια από τη σύμπραξη Αγιωτών παραγωγών και έχει καταφέρει θαυμαστά αποτελέσματα στη διαχείριση των Αγιώτικων μήλων, κερασιών και κάστανων, γίναμε αποδέκτες του μεγάλου προβλη­ματισμού που υπάρχει για το τι μέλλει γενέσθαι αν η Ρωσία αρνηθεί να εισάγει ελληνικά φρούτα.

«Οι τελευταίες πληροφορίες» μας είπε ο κ. Σιμούλης «περί ενός πιθανού εμπάργκο της Ρωσίας προς τα προϊόντα μας είναι αλήθεια πως μας αναστάτωσαν όλους. Μια τέτοια εξέλιξη μόνο κακό μπορεί να μας κάνει και φυσικά την απευχόμαστε όλοι. Η περιοχή μας διοχετεύει μεγά­λες ποσότητες μήλων προς τη χώρα αυτή, ιδίως δε τα γνωστά σε όλους πράσινα μήλα, τα οποία σχεδόν εξολοκλήρου πηγαί­νουν εκεί. Στη δύ­σκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει το κράτος μας τα τελευταία χρόνια, όπου οι εξαγωγές ήταν βασικός πυλώνας στην ανά­καμψη της οι­κονομίας, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε κάλλιστα να θε­ωρηθεί κατα­στροφική. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ελληνική κυβέρ­νηση θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχό­μενο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass