Απεργιακή συγκέντρωση για το εργασιακό στην Ελασσόνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2021 17:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 3 Ιουνίου απευθύνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας.
Όπως έγινε γνωστό, αύριο Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.


Σε ενημερωτικό σημείωμα, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται:
«Πρόκειται για νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και φέρνει την τζάμπα εργασία για τα αφεντικά. Θα δώσουμε το μήνυμα πως οι οικοδόμοι, συνολικά οι εργαζόμενοι δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις ακόμα χειρότερες που θέλουν να μας επιβάλλουν. Ισχυροποιούμε την δύναμή μας με όπλο το Σωματείο μας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών φέρνει ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, με 10ωρη εργασία και μάλιστα τζάμπα, με δουλειά ακόμη και 13 ώρες την ημέρα, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, αφού όπως αναφέρεται ρητά επιτρέπεται η παραγωγή σκυροδέματος τις Κυριακές.
Δεν παίρνει μερεμέτια αυτό το κατασκεύασμα όπως ξεδιάντροπα λέει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που είδε και θετικές διατάξεις. Τέτοιες συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως είναι και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, σιγοντάρουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που θέλουν τους εργάτες διαιρεμένους μακριά από τα συνδικάτα για να εξασφαλίσουν ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και αυτά που ετοιμάζουν θα περάσουν και θα εφαρμοστούν χωρίς να «κουνηθεί φύλλο».
Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα. Όχι στο αντεργατικό νομοσχέδιο – τερατούργημα. Κάτω τα χέρια από το οχτάωρο!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass