Υπογραφές κατά της μετακίνησης των μαθητών της Α’ τάξης Δημοτικού

ΣΥΛΛΕΓΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2021 16:01

Την απόφαση για συλλογή υπογραφών προκειμένου να μη γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, να μη μετακινηθούν παιδιά και εκπαιδευτικοί τη νέα σχολική χρονιά, λόγω του νομοσχεδίου που προβλέπει αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σε γενική

συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη. Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με βάση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε τον καιρό της πανδημίας, προβλέπεται η αύξηση του μέγιστου αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Δίνει με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα για συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε ένα 7θεσιο σχολείο και πάνω, όπως είναι το δικό μας, ο ελάχιστος αριθμός των παιδιών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 15 παιδιά για τη συγκρότηση τμημάτων και ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται από 22 σε 25 παιδιά ανά τάξη. Η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών μας εν μέσω πανδημίας και τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης κάνουν αναγκαία τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μικρότερα τμήματα, με δασκάλους από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο διεκδικούμε:
* Να μη γινεί καμία μετακίνηση μαθητών εφαρμόζοντας τον προαναφερόμενο νόμο και κάνοντας γεωγραφικές ανακατανομές.
* Να δημιουργηθούν δύο τμήματα και για τα δύο σχολεία για τους μαθητές της Α’ τάξης για τη νέα σχολική χρονιά.
* Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με μικρότερα τμήματα.
Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Εμείς οι γονείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους στην υγεία και στη μόρφωση και δεν θα δεχτούμε να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση τη λογική της αποφυγής του κόστους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass