Ετοιμα τα συμβόλαια για το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας

ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΥΨΟΥΣ 1.083 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΛΙΟΛΟΓΟΥ 17

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2021 21:07

Φτάνει στο τέλος της η πολύμηνη περιπέτεια για την εκμίσθωση κτίσματος επί της οδού Παλαιολόγου 17, που θα στεγάσει παιδιά του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας.


Συγκεκριμένα, ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που θα δώσουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του ιδιοκτήτη του ακινήτου, και με μίσθωμα που θα ανέρχεται στα 1.083,33 ευρώ τον μήνα.
Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα την Οικονομική Επιτροπή Λάρισας -της οποίας η θετική γνώμη απαιτείται- και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.
Να υπενθυμίσουμε πως ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, είχε αναγγείλει πως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 82 παιδιά του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, θα στεγαστούν στο εν λόγω κτίσμα (στην πλατεία Μπουκουβάλα), το οποίο θα μισθώσει και θα ανακατασκευάσει ο Δήμος Λαρισαίων.
Είχε σημειώσει επίσης ότι αυτό αποτελεί την προσωρινή λύση, για την επίλυση του προβλήματος στέγασης του 55ου Νηπιαγωγείου, όπου σήμερα τα 151 εγγεγραμμένα παιδιά μοιράζονται σε τρεις εκπαιδευτικές δομές.
Και συγκεκριμένα ο κ. Καλογιάννης, είχε αναφέρει πως παράλληλα, η Δημοτική Αρχή, αναζητά οριστική λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία ενός πολυδύναμου νηπιαγωγείου που θα στεγάσει άλλα δύο νηπιαγωγεία του κέντρου, σε οικόπεδο που βρίσκεται στη συνοικία ΟΣΕ, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αναλυτικότερα σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή θα συζητηθεί η «Εξέταση και επικύρωση πρακτικού επιτροπής μίσθωσης χώρου ακινήτου για τη στέγαση του 55ου Νηπιαγωγείου (Παράρτημα) του Δήμου Λαρισαίων» όπου καλείται να αποφασίσει για:
α) Την εξέταση και επικύρωση του σχετικού Πρακτικού.
β) Την επικύρωση της θετικής εισήγησης της Επιτροπής καθορισμού τμήματος εκποιούμενων δημοτικών και κοινοτικών ακινήτων, σύμφωνα με την Έκθεση Εκτίμησης.
γ) Να διαβιβάσει τη θετική της γνώμη με τον φάκελο των δικαιολογητικών στο αρμόδιο όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων.
Σύμφωνα με την έκθεση-εκτίμηση: «Οσον αφορά στο τίμημα μίσθωσης, η επιτροπή έπειτα από έρευνα στην αγορά μισθώσεως ακινήτων στα μεσιτικά γραφεία της Λάρισας, εκτιμά ότι το ποσό των 13.000 ευρώ ανά έτος, ή 1.083,33 ευρώ τον μήνα, ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία μίσθωσης για το συγκεκριμένο ακίνητο».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass