Επανεκλογή του Δημ. Γαλλή στην Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2021 15:30

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ανώτατου οργάνου διοίκησης των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία, εκλέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς, Δημήτρης Γαλλής.
Οι εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά την Κυριακή 6 Ιουνίου και σ’ αυτές έλαβαν μέρος 76 εκπρόσωποι Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα.


Η πολυετής εμπειρία από την ενασχόλησή του με δράσεις που έχουν να κάνουν με τη διαφύλαξη των παραδόσεων, η επιθυμία του για διαρκή προσφορά στους απανταχού Σαρακατσαναίους και η επιτυχημένη πρώτη θητεία του στην ΠΟΣΣ, όπου για τρία χρόνια είχε τα καθήκοντα υπευθύνου του Πανελλήνιου Ανταμώματος στο Περτούλι, αποτέλεσαν τα στοιχεία για τη σχεδόν καθολική αποδοχή του και την κατάταξή του στην τρίτη θέση των εκλεγέντων σε σύνολο 18 υποψηφίων.
Ο Δημήτρης Γαλλής επανεξελέγη μαζί με τον επί εννιά συναπτά έτη πρόεδρο της ΠΟΣΣ, Γεώργιο Μουτσιάνα, και τους Παναγιώτη Μπάρμπα (Λαγκαδάς), Απόστολο Κατσιούλα (Πιερία), Βασίλειο Τσακνάκη (Πιερία), Γιάννη Φαρμάκη (Κορδελιό), Γεώργιο Κουμπή (Πρέβεζα), Κώστα Ζυγογιάννη (Καρδίτσα) και τη μοναδική γυναίκα υποψήφια (η οποία πρώτευσε στις προτιμήσεις) Μαρία Φερεντίνου (Αγρίνιο). Ο έτερος εκπρόσωπος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς, Δημήτρης Σαμουρέλης, ήταν μέλος του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και της Εφορευτικής Επιτροπής.
O κ. Γαλλής, που σημειωτέον κατάγεται από το Καστρί του Δήμου Αγιάς, δήλωσε για την εκλογή του τα εξής: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους. Ευελπιστώ να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους και να φέρω εις πέρας το έργο που θα μου ανατεθεί μετά τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, έχοντας ως συνοδοιπόρους όλους όσοι υπηρετούν το σαρακατσάνικο από διάφορες θέσεις, είτε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων, είτε εθελοντές, με μοναδικό σκοπό τη διάδοση της σαρακατσάνικης παράδοσης στις νεότερες γενιές. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους που έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία, είτε αυτοί εκλέχθηκαν, είτε όχι, και ευελπιστώ να σταθούν όλοι αρωγοί στις δράσεις της ΠΟΣΣ. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΣ που δεν έθεσαν υποψηφιότητα, με τα οποία συνεργαστήκαμε άψογα εδώ και τρία χρόνια και που ασφαλώς θα έχουμε πάντα στο πλευρό μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και συλλογικά».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass