Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 12:20

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει, διά τηλεδιάσκεψης, σήμερα στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων με 11 θέματα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα εξής:

Έγκριση τροποποίησης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου οικον. έτους 2021, έγκριση παράτασης της Σύμβασης για το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2018», ανακατανομή επιχορήγησης σε έργα του τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 από την επιχορήγηση του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», έγκριση ή μη, αιτήσεων άρδευσης έτους 2021 στις Κοινότητες α) Διλόφου, β) Ζ. Πηγής, γ) Νεράιδας και δ) Υπέρειας, λήψη απόφασης για οφειλές και μείωση μισθωμάτων σχολικών κυλικείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λήψη απόφασης διακοπής οχημάτων επί της οδού Λαμίας και Περιφερειακής Αλσυλλίου.

 

Πανδημοτικό Μνημόσυνο στη Σπηλιά

Ο Δήμος Τεμπών, το Τοπικό Συμβούλιο Σπηλιάς και ο Σύλλογος Σπηλιωτών διοργανώνουν Πανδημοτικό μνημόσυνο που θα τελεσθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 10:30 π.μ. στη μνήμη των 40 πατριωτών που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς την 26η-3-1944, στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης Σπηλιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς, ομιλία και κατάθεση στεφάνων.

 

Στη Λάρισα το 21ο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κ. Ελλάδας
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25-27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το τριήμερο 25-27 Ιουνίου διοργανώνεται στη Λάρισα στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Τμήματος Ιατρικής το 21ο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας από την Εταιρεία Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ήδη προβεί σε όλες τις αναγκαίες διευθετήσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή του Συμποσίου με όλους τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται, καθώς το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα συζητηθούν περιστατικά με το ακροατήριο, μεταξύ των οποίων περίπτωση κοριτσιού 14 ετών με πολλαπλές διαρροϊκές κενώσεις με πρόσμιξη αίματος, αγοριού 6 ετών με εμπύρετο και πανκυτταροπενία, τελειόμηνου νεογνού με αναπνευστική δυσχέρεια, αγοριού 13 ετών με δερματικές βλάβες στα άνω και κάτω άκρα, τελειόμηνου νεογνού με σιτιστικά προβλήματα, αγοριού 8 ημερών με επεισόδιο σπασμών και 15 ετών με μετωπιαία κολπίτιδα και ενός κοριτσιού 6 ετών με επεισόδια σπασμών.
Το Σάββατο θα συζητηθούν επίκαιρα παιδιατρικά θέματα μεταξύ των οποίων:
* Πυρετός και χρήση αντιπυρετικών στα παιδιά.
* Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση σιδηροπενικής αναιμίας.
* Αναφερόμενο κοιλιακό άλγος.
* ΟΜΩ: ανασκόπηση για τον παιδίατρο.
* Ενδοκρινικοί διαταράκτες: το τίμημα της προόδου.
* Άτυπες εκδηλώσεις ρευματολογικών νοσημάτων.
* Αυτοάνοση επιληψία: τι γνωρίζουμε σήμερα;
* Διαταραχές σίτισης σε βρέφη και παιδιά: Αίτια και αντιμετώπιση.
Στην ενότητα λοιμώξεις και εμβόλια θα εξεταστούν θέματα που αφορούν το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά μετά από λοίμωξη κορονοϊού, αλλά και τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας σε κάθε ηλικιακή ομάδα από τον εμβολιασμό έναντι μηνιγγίτιδας Β, ενώ υπάρχουν και ειδικές ενότητες για Παιδοπνευμονολογικά και Νεογνολογικά θέματα.
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου με νεογνολογικά θέματα και συγκεκριμένα:
* Αλγόριθμοι διαχείρισης του νεογνού με βάση το ιστορικό της μητέρας.
* Προσέγγιση νεογνού με πιθανή συγγενή λοίμωξη.
* Προγεννητικά υπερηχογραφικά ευρήματα: διαχείριση από τον παιδίατρο.
* Νεότερες εξελίξεις στη Νεογνολογία.
* Νευροπροστασία του εγκεφάλου των προώρων: παρόν και μέλλον.
* Μεταφορά πάσχοντος ή πρόωρου νεογνού: πότε και πώς.

 

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα στην Ανατολή

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου του Αγίου Πνεύματος εορτάζει το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος Ανατολής. Βρίσκεται ένα χιλιόμετρο πριν τον οικισμό της Ανατολής στον δρόμο από τη Δήμητρα δεξιά μέσα στο παρθένο δάσος από αιωνόβια δένδρα έλατα, οξιές, πλατάνια και καρυδιές και είναι προσβάσιμο με δρόμο για όλα τα αυτοκίνητα. Θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπαίθρια στο κατάλληλα διαμορφωμένο προαύλιο του Ναού. Μεθαύριο Σάββατο 19 Ιουνίου (Ψυχοσάββατο) θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ανατολής.

 

Διαδικτυακό εργαστήρι σήμερα για την ενεργό πολιτειότητα

Διεθνές διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα για υγιείς και βιώσιμες κοινότητες» διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη, από τη Λάρισα, σε συνεργασία με τις πόλεις Yeonsu-Gu (Δημοκρατία Κορέας), Tongyeong (Δημοκρατία Κορέας), Gdynia (Πολωνία) και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO (UIL).
Το εργαστήρι αποτελεί μέρος των εργασιών του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση στην ενεργό πολιτειότητα - Citizenship Education», το οποίο συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-Gu και συμμετέχουν 58 πόλεις από όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι πόλεις-μέλη, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές των πόλεών τους και θα συζητήσουν σε δύο ξεχωριστές ομάδες πιθανές ευκαιρίες και εμπόδια στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν τους πολίτες να συμβάλλουν στη δημιουργία υγιών και βιώσιμων κοινοτήτων, μέσω της εκπαίδευσής τους στην ενεργό πολιτειότητα.
Οι υγιείς πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Κορέα το φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ό,τι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπροσώπους πόλεων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO.

 

Η πρώτη εκδρομή για την Υπαίθριο Ζωή

Το τουριστικό τμήμα του Συλλόγου της Υπαιθρίου Ζωής μετά την επιτυχημένη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σταμάτησε τις δραστηριότητές του τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα του ΕΟΔΥ. Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου η Υπαίθριος Ζωή να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της με την πρώτη εκδρομή να έχει προγραμματιστεί για το βουνό των θεών, τον Όλυμπο. Στις 26 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, το τουριστικό τμήμα της Υπαιθρίου Ζωής θα εκδράμει στα Πριόνια Ολύμπου και το Λιτόχωρο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-250.818 τις ώρες 7-9 μ.μ., καθώς και στο 6934-043.208 (κ. Στρούλια Χρυσή).

 

Πανηγυρίζει η Μονή της Αγίας Τριάδος στο Σπαρμό Ολύμπου

Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
Κυριακή 20 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός.
Δευτέρα 21 Ιουνίου του Αγ. Πνεύματος, στις 7.00 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Έλασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος. Στις 6.00 μ.μ. Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός και κτιτορικό μνημόσυνο. Τηλέφωνο Ιεράς Μονής 24930-61.811.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass