Εξαπατούσε ηλεκτρολόγους υποσχόμενος έργα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 68ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2021 15:05

Ένας 68χρονος κάτοικος χωριού του Δήμου Κιλελέρ συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, αφού – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «προσποιούνταν τον πολιτικό μηχανικό, δραστηριοποιούμενο για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και αναζητούσε επαγγελματίες για εργασία».


Σε βάρος του Λαρισαίου που συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, «σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και απόπειρα απάτης», ενώ όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «ως προς τον τρόπο δράσης του, ο συλληφθείς προσποιούνταν τον πολιτικό μηχανικό, δραστηριοποιούμενο για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και αναζητούσε ηλεκτρολόγουν για εργασία σε νεοαναγειρόμενα συγκροτήματα σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, αποσπώντας έτσι χρηματικά ποσά από τα θύματά του, ως εγγύηση της επαγγελματικής τους συνεργασίας.
Στο πλαίσιο προχθεσινής προκαθορισμένης συνάντησης μεταξύ του δράστη και ενός θύματος, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας επενέβησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ, ένα μπλοκ αποδείξεων, δύο χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, μία σφραγίδα, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο ντοσιέ.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο: στις 21-4-2021 το μεσημέρι στη Λάρισα, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ, στις 08-06-2021 το μεσημέρι στον Βόλο, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ, προχθές (15-6-2021) το πρωί στον Βόλο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό και από τέταρτο ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass