Το ΑΤΑ εγκαινιάζει τις «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ -ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 15:03

Τον μουσειακό χώρο «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος», εγκαινιάζει η ηγεσία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας

την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου σε μια εκδήλωση παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Το Μουσείο στεγάζεται σε έναν χώρο -χαρακτηριστικό δείγμα μεταπολεμικού στρατιωτικού κτιρίου- που αναμορφώθηκε μετά από αναγκαίες παρεμβάσεις. Το κτίριο από μόνο του αποτελεί στοιχείο της στρατιωτικής ιστορίας της περιοχής, καθώς αποτελούσε χώρο σταβλισμού μονόπλων (άλογα - μουλάρια) του Ιππικού και του Σώματος Εφοδιασμού - Μεταφορών από Μονάδες του Στρατού Ξηράς για τη σίτιση και την κτηνιατρική περίθαλψή τους. Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1953 που παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, χρονική στιγμή κατά την οποία το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας μεταστεγάστηκε από ξενοδοχείο της Λάρισας στη θέση που λειτουργεί έως και σήμερα. Η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε το κτίριο ως αποθήκη υλικών και στη συνέχεια ως Πρατήριο Καταναλωτικών Αγαθών της Μοίρας ΑΤΑ, ενώ σήμερα, με την αναμόρφωσή του σε μουσειακό χώρο και προκειμένου να διασωθεί η ταυτότητα του κτιρίου, διατηρήθηκε τμήμα με ταΐστρες και ποτίστρες ζώων.
ΕΚΘΕΜΑΤΑ
Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εκθέματα από την ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104, εξομοιωτές αεροσκαφών A7 και F1, οπλικά συστήματα, βλήματα αεροσκαφών, ιστορικά έγγραφα (συγκρότηση ΑΤΑ κ.ά.), φωτογραφικό αρχείο, στολές, κ.λπ., ενώ έχει αφιερωθεί χώρος στους πεσόντες του ΑΤΑ.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ
Τον μουσειακό χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις καθημερινές σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σύλλογοι και οργανωμένα τμήματα (μετά από συνεννόηση), ενώ τις Κυριακές ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό. Η τελετή εγκαινίων θα σημάνει και την έναρξη λειτουργίας του Εκθεσιακού Χώρου με το εξής ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00 έως 14.00) και τις Κυριακές (εκτός αυτών που συμπίπτουν με επίσημες αργίες και εορτές) από τις 10 π.μ. έως τις 14.00.
Διευκρινίζεται πως για κάθε επίσκεψη στον μουσειακό χώρο του ΑΤΑ απαιτείται η επικοινωνία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για καθορισμό των ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410-511.080 Εκθεσιακός Χώρος ΑΤΑ και, 2410-511.072/-73/-74 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΑΤΑ. Να σημειωθεί τέλος, ότι η τελετή εγκαινίων θα γίνει με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass