Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2021 15:12

Eκτακτα δρομολόγια ΚΤΕΛ στα παράλια
Εκτακτα δρομολόγια από Λάρισα για Πλαταμώνα και Αγιόκαμπο-Βελίκα προγραμμάτισε για την εξυπηρετηση των εκδρομέων το ΚΤΕΛ Λάρισας.


Ειδικότερα σήμερα Κυριακή 20 και αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου ισχύουν τα εξής δρομολόγια:
-ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ: 11.00’-12.30’-14.00’-17.00’
-ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 15.40’-17.40’-19.10 ‘-20.10’
- ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 15.30’-17.30’-19.00’-20.00’
-ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ-ΒΕΛΙΚΑ: 11.00’-13.30’-16.00’-18.00’
-ΑΠΟ ΒΕΛΙΚΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 12.45’-16.00’-19.00’
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-56.76.00 www.ktellarisas.gr

 

Συνέλευση μελών της ΕΣΠΕΛ
Το ΔΣ της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) καλεί τα μέλη του σε ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ.
Στη συνέλευση θα συζητηθούν, ο διοικητικός απολογισμός - επικύρωση αποφάσεων ΔΣ του 2020, η έγκριση του ισολογισμού 2020 και του προϋπολογισμού 2021, η έκθεση ελεγκτικής επιτροπής και η απαλλαγή ΔΣ.
Τέλος, θα γίνει συζήτηση επί θεμάτων που τέθηκαν από συμμετέχοντα μέλη στην ετήσια γενική συνέλευση.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου στις 11 π.μ. ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

 

Δεν θα γίνει αύριο αποκομιδή σκουπιδιών
Αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πρωινή και απογευματινή αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στις γειτονιές της πόλης. Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, αύριο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. Όπως ανακοινώνει: «Η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στα προγράμματα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22-06-2021. Στο στενό και ευρύτερο κέντρο της πόλης η αποκομιδή των απορριμμάτων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών δεν θα πραγματοποιηθεί. Παρακαλούνται οι συμπολίτες την ημέρα αυτή να μην εκθέσουν απορρίμματα προς αποκομιδή, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην διατήρηση της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία στο 2410-680.200».

 

Πανηγυρίζει ναός στη Σκήτη Αγιάς
Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας στη Σκήτη Αγιάς. Σήμερα το απόγευμα, στις 7:00, θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ αύριο το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Αγ. Τριάδος Σπαρμού
Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις και με την παρουσία πιστών και προσκυνητών πανηγυρίζει η Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Η φετινή πανήγυρη πραγματοποιείται, όπως και πέρυσι …με «φόντο» τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid-19. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός. Αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, στις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Στις 6 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός μεθεόρτιος Εσπερινός και το κτητορικό μνημόσυνο.

 

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα Λιβαδίου

Ένα ακόμα ιστορικό μοναστήρι της επαρχίας Ελασσόνας έχει την «τιμητική» του και γιορτάζει αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου. Με τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid-19 και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο υγειονομικό πρωτόκολλο της εποχής, σήμερα της Πεντηκοστής (παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος), στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Αύριο Δευτέρα 21 Ιουνίου, το πρωί, θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Συνέλευση συνταξιούχων της Ελασσόνας
Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελασσόνας, την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, με θέματα:
-Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
-Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
-Αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία.

 

Στον Ολυμπο η «Υπαίθριος Ζωή»
Το τουριστικό τμήμα του συλλόγου της «Υπαιθρίου Ζωής» μετά την επιτυχημένη εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σταμάτησε τις δραστηριότητές του τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα του ΕΟΔΥ.
Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου η «Υπαίθριος Ζωή» να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της, με την πρώτη εκδρομή να έχει προγραμματιστεί για το βουνό των θεών, τον Όλυμπο.
Στις 26 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» θα εκδράμει στα Πριόνια Ολύμπου και το Λιτόχωρο. Περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο του συλλόγου 2410-250.818 τις ώρες 7-9 μ.μ. καθώς και στο 6934-043.208 (κ. Στρούλια Χρυσή).

 

Στη Σκιάθο η Ομάδα του ΣΕΟ
Η Ομάδα Συνεργασίας του ΣΕΟ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο την Τρίτη 29 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2410-233.998.

 

Διαδικτυακή συζήτηση για την υποχρέωση του εμβολιασμού

Η πολιτική κίνηση «εΜείς» εγκαινιάζει την «Πολιτική αγορά», έναν κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με σκοπό τον γόνιμο διάλογο μεταξύ ενεργών πολιτών, για θέματα που αφορούν, είτε την τρέχουσα επικαιρότητα, είτε δομικά και διαχρονικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 19:00 με θέμα: «Η συνταγματικότητα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλων μέτρων περιορισμού των ελευθεριών»
Κύριος ομιλητής θα είναι ο συνταγματολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης. Την κύρια ομιλία του θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Τη συζήτηση συντονίζει το μέλος της ΕΓ του «εΜείς» κ. Νικόλαος Φουρναράκης. Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης είναι ο εξής: https://zoom. us/j/2322524614.

 

Αγορά χωρίς μεσάζοντες στη Νεάπολη

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας οργανώνουν Αγορά Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες με προϊόντα ελληνικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας και ανταγωνιστικής τιμής, την Κυριακή 27 Ιουνίου στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας και τις ώρες 10:00-14:00. Μπορούν να αγοράσουν προϊόντα όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν, τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.
Τρόπος παραγγελιών: μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr, και στο τηλέφωνο του Πολυχώρου 2413-011.972 και στο 6909-566.709. Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να προσέλθουν στον νέο Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του (από Δευτέρα 14/6 ως Παρασκευή 25/6 Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 10:00-12:00 και 18:00-20:00 ενώ Τρίτη - Πέμπτη 10:00-12:00).

 

Συνέλευση Συλλόγου Αλεξανδρινής

Ο Σύλλογος Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λάρισας, εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Ενημέρωση, β) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής και λήψη απόφασης για τις εκλογικές διαδικασίες, γ) Οικονομικοδιοικητικός απολογισμός. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Διανομές σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ στα Φάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθεια για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), ότι η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 από τις 9:00 π.μ. έως 13:30, στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Φαρσάλων. Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα. Πληροφορίες στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων – (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ): 24193 50162.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass