Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2021 21:02

Τα αντισώματα, η πλαστική χειρουργική και η ...φιλοξενία!

Η επίκουρη καθηγήτρια Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παρασκευή Κώτση συμμετέχει

με Υπουργική Απόφαση στην Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για την ολοκλήρωση και επικαιροποίηση των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης για τη Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο. Κανένα άλλο μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες του Υπουργείου Υγείας με εξαίρεση ίσως τον νευρολόγο καθηγητή Νευρολογίας Γεώργιο Χατζηγεωργίου, ο οποίος, για όσους συνεργάτες τόσο του υπουργού Β. Κικίλια όσο και του αναπληρωτή του Β. Κοντοζαμάνη δεν το πληροφορήθηκαν ακόμη, έχει αναχωρήσει προ τριετίας για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, παραδίδοντας την έδρα του, αλλά και τη διεύθυνση της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οπότε μάλλον η διόρθωση της Υπουργικής Απόφασης πρέπει να θεωρείται βέβαιη...

* * *
Δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό, υποστηρίζει ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φαούτσι, ο οποίος έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Moderna στις 22 Δεκεμβρίου 2020. Θεωρεί ότι η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια θα φθίνει με τον χρόνο και τελικά θα χρειαστεί αναμνηστική δόση, αναφέρουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ). Σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι ο αρχικός εμβολιασμός θα μας προσφέρει απεριόριστα προστασία έναντι του SARS-CoV-2. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι δοκιμασίες αντισωμάτων δεν αποτελούν αξιόπιστη μέθοδο προσδιορισμού της προστασίας από την Covid-19. Επιπλέον, αναφέρουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, αυτές οι εξετάσεις είναι πολύ ετερογενείς και δεν προσδιορίζουν όλες τα ίδια αντισώματα. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υποστηρίζει, όπως τονίζουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να στηρίζονται στον έλεγχο αντισωμάτων για τον προσδιορισμό της ανοσίας έναντι του SARS-CoV-2. Ο δρ. Άντονι Φαούτσι σημειώνει ότι δύο παράγοντες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί: 1) Η αύξηση των λοιμώξεων Covid-19 στους συμμετέχοντες στις κλινικές μελέτες των εμβολίων που εμβολιάστηκαν το 2020, και 2) εργαστηριακά δεδομένα που θα υποδεικνύουν πως φθίνει η προστασία που προσφέρει το εμβόλιο. Αυτά αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη και την ανάδυση νέων μεταλλάξεων.
* * *
Ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το ISAPS Official Course, που διοργανώνει η Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, ISAPS, «επιστρέφει» μετά από 9 χρόνια στην Αθήνα. Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί το ATHENS ISAPS Official Course θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, στις 8-10 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park.  Έγκριτοι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί, μαζί με διεθνούς εμβέλειας φήμης πλαστικούς χειρουργούς, θα παρουσιάσουν τις νέες εξελίξεις στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής ενισχύοντας, με την πολυετή εμπειρία τους, την εκπαίδευση και διευρύνοντας την επιστημονική γνώση στην πλαστική χειρουργική. Βασικοί άξονες, οι οποίοι θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, είναι: αναζωογόνηση του προσώπου (βλεφαροπλαστική, ρυτιδοπλαστική, κ.ά.), ρινοπλαστική, επεμβάσεις στο στήθος και το σώμα (αύξηση, μείωση, ανόρθωση μαστών, κοιλιοπλαστική, κ.ά.), μη χειρουργικές αισθητικές μέθοδοι (fillers, lasers, κ.ά.).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο και το πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://isapscourseathens2021.gr/en.
* * *
Στο Καταφύγιο της Νεράιδας, περιοχή κοντά στη Στυλίδα, βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η πλειοψηφία των διευθυντών των Πανεπιστημιακών Κλινικών της Λάρισας, προσκεκλημένοι του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη με σκοπό τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Από το πρωί στα Γιάννενα ο οικοδεσπότης για τις ανάγκες της σύσκεψης των διοικητών της 5ης ΥΠΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έφθασε ακριβώς στο παρά πέντε στο καταφύγιο και την παραδοσιακή ταβέρνα που διατηρεί ο ίδιος με τη σύζυγό του με τη βραδιά να εξελίσσεται σε ρουμελιώτικο γλέντι, όπως άλλωστε το είχε υποσχεθεί ο διοικητής.
Ελάχιστες οι απουσίες -μεταξύ αυτών του Κ. Μαλίζου, του Κ. Φουντά, του Γ. Νταλέκου και της Έφης Πετεινάκη-, αλλά μάλλον απόλυτα αιτιολογημένες, αλλά και παρουσίες πέραν των διευθυντών με τις συζύγους τους με νόημα όπως αυτή του διευθυντή της ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου, Απ. Κομνού και του συναδέλφου του από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Το δείπνο ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, στον οποίο ο οικοδεσπότης δώρισε μια εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ενώ ο πρόεδρος της Ιατρικής καθηγητής Αθ. Γιαννούκας ανέλαβε εκ του θεσμικού του ρόλου να μιλήσει για τη συνεργασία με διοικητή του νοσοκομείου μετά τα καλά λόγια του Μητροπολίτη.
Όσο για το μενού αποδείχθηκε αντάξιο της φήμης του οικοδεσπότη: στα πρώτα πιάτα χορτόπιτα και τυρόπιτα ψημένες σε χωριάτικο φούρνο, σαλάτες εποχής, τυριά της περιοχής, κοκορέτσι και σπληνάντερο, μπιφτέκια αγριογούρουνου και παπουτσάκι αγριογούρουνου και στα κυρίως μοσχάρι με λευκή σάλτσα, πρόβειο στη γάστρα και ψητά αρνιά και κατσίκια, ενώ στο τελείωμα παραδοσιακά γλυκά και παγωτά.
Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τη φιλοξενία, που εκτός του δείπνου περιελάμβανε και διαμονή σε ξενοδοχείο κοντά στον Καραβόμυλο για μερικές στιγμές ξεκούρασης μπροστά στη θάλασσα.

 

 

 

IATRIKH STHLH2

Τεράστια τοιχογραφία έξω από σιδηροδρομικό σταθμό T για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εμβολιασμό για τη νόσο Covid-19 στο Chennai της Ινδίας...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass