Αιτήσεις «ελευθέρας» στο Φρούριο

ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2021 15:00

Λειτουργεί από προχθές η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, για αιτήσεις ελεύθερης

διέλευσης οχημάτων σε πεζόδρομους και συγκεκριμένα σε αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή του Φρουρίου, όπου και θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου, η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος έξυπνης διαχείρισης και ελέγχου πρόσβασης οχημάτων. Σε πρώτη φάση, η δοκιμαστική λειτουργία θα αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Δήμητρας, Βύρωνος, Ολύμπου και Κύπρου, με το ωράριο λειτουργίας του συστήματος να διαμορφώνεται από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, για επτά ημέρες την εβδομάδα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Συγκεκριμένα, η διαδικασία της εγγραφής των ενδιαφερόμενων στο σύστημα καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τη λειτουργία του βρίσκονται συγκεντρωμένες στην ειδική πλατφόρμα https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa.
Οι πολίτες θα μπορούν, μέσω αυτής, να ενημερωθούν αλλά και να υποβάλλουν την αίτησή τους για άδεια ετήσιας διάρκειας εισόδου - εξόδου. Αναλυτικότερα μέσω της πλατφόρμας:
* Γίνεται η εγγραφή στη “Μόνιμη Λίστα” (ΜΛ) όσων κατηγοριών προβλέπονται θα γίνεται με αίτηση και συνημμένα όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά διαφορετικά δεν θα εγκρίνεται.
* Θα ικανοποιούνται έκτακτες ανάγκες με αίτηση (με τα απαιτούμενα στοιχεία) προς το «Κέντρο Ελέγχου» (ΚΕΛ) μέσω της Διαδικτυακής Εφαρμογής Αιτήσεων Πρόσβασης (για smartphone, tablet, Η/Υ).
* Αποκλειστικά για επείγουσα ανάγκη υγείας μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κέντρο Ελέγχου» (ΚΕΛ) μέσω ειδικού τηλεφωνικού αριθμού δίνοντας: αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο του οχήματος, το σημείο εισόδου του, τον σκοπό εισόδου και τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της περιοχής.


Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται: «Η τροφοδοσία των καταστημάτων τα οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση από πεζόδρομο γίνεται εντός του καθορισμένου ωραρίου (χωρίς να καταργείται η νομοθεσία που ισχύει για το ωράριο κοινής ησυχίας, καθώς και το ωράριο εργασίας και δεν καταργεί κάθε επιπλέον αδειοδότηση που χορηγεί άλλη αρχή): Δευτέρα - Κυριακή από τις 06:00 έως τις 10:00. Δευτέρα - Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 16:30 κατά το χειμερινό ωράριο της τοπικής αγοράς και από τις 14:30 έως τις 17:00 κατά το θερινό ωράριο της τοπικής αγοράς. Τα οχήματα που επιτρέπεται να εκτελούν την τροφοδοσία των καταστημάτων εισερχόμενα στην ελεγχόμενη περιοχή πρέπει να έχουν μεικτό βάρος έως τέσσερις τόνους. Η τροφοδοσία εκτός ωραρίου γίνεται αποκλειστικά στις καθορισμένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης περιμετρικά της Ζώνης Ελέγχου Πεζοδρόμων. Eίναι αυτονόητο ότι εξαιρούνται των όρων και περιορισμών ωραρίου τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ».

ΟΧΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ
«Ειδικά για τη βόρεια περιοχή σημειώνεται πως με τον νέο Κανονισμό και τη λειτουργία του νέου συστήματος δεν θα ισχύει ως χώρος στάθμευσης (είτε για μόνιμους κατοίκους είτε για επισκέπτες) που λειτουργούσε “κατά παρέκκλιση” στον χώρο της πλατείας Λαμπρούλη».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass