Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2021 15:05

«Να κατασκευαστεί γέφυρα μεταξύ Καστρί Λουτρού και Νέων Πόρων»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Στην ανάγκη κατασκευής γέφυρας στις παραθαλάσσιες περιοχές των γειτονικών Δήμων Τεμπών και Δίου - Ολύμπου, που θα ενώνει τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό, αναφέρεται με ερώτησή του προς τους υπ. Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, στην οποία αναφέρει:
«Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους που διαμένουν στα παράλια του Δήμου Τεμπών και του Δήμου Δίου – Ολύμπου, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής ζητούν να κατασκευαστεί γέφυρα, που θα ενώνει τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό. Μας μετέφεραν οι ως άνω την αγανάκτησή τους έναντι της Πολιτείας και των ντόπιων αρμόδιων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής τους για τη δυσχερή κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.


Μας ενημέρωσαν, επίσης ότι, κάθε καλοκαίρι, κυρίως τις βραδινές ώρες, εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες αναγκάζονται να μετακινούνται σε έναν απαράδεκτο αγροτικό δρόμο 10 χιλιομέτρων, ενώ, αν υπήρχε η ως άνω γέφυρα, η απόσταση Καστρί - Νέοι Πόροι θα μειωνόταν σε μόλις 2 χλμ. όδευσης, χωρίς οδικούς κινδύνους. Λόγω, δε, των ως άνω δυσκολιών στις οδικές προσβάσεις, ζητούν οι ως άνω να ενημερωθούν από την Πολιτεία, πώς θα καταστεί δυνατό να διαφύγουν σε περίπτωση πρόκλησης κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης, κατά την οποία θα πρέπει να εκκενωθεί μαζικά η περιοχή τους, αφού το καλοκαίρι οι διαμένοντες υπερβαίνουν τους 15.000 κατοίκους και επισκέπτες.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, το ως άνω αίτημα των κατοίκων των παραθαλάσσιων περιοχών του Δήμου Τεμπών και του Δήμου Δίου - Ολύμπου και να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την κατασκευή γέφυρας στην περιοχή τους, που θα ενώνει οδικά τους Νέους Πόρους με το Καστρί Λουτρό;».

 

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. Μαρίνας
Το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουλίου τιμάται η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός, της Λάρισας. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
-Παρασκευή 16 Ιουλίου 7:30 μ.μ: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Στον εσπερινό, προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνας, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
-Σάββατο 17 Ιουλίου 7:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου
Στις 7:30 μ.μ. Ιερά Παράκλησις και τελετή του Υψώματος.
* Για τη διευκόλυνση της μεταφοράς σας στο Ιερό Παρεκκλήσιο θα υπάρχουν δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, με αφετηρία την Κεντρική πλατεία, καθόλη τη διάρκεια των ημερών της πανηγύρεως.

 

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ αύριο στον Πηνειό

Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι, αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στην κοίτη του Πηνειού, στο ύψος της πεζογέφυρας πίσω από το Κηποθέατρο.

 

Νέος διοικητής στη ΔΑΚ
Μεθαύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου, στις 11 το πρωί θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) όπου, τον απερχόμενο διοικητή, σμήναρχο Θεοφ. Σακοράφα θα διαδεχθεί ο νέος διοικητής, σμήναρχος Σωτ. Ταμπάνας.

 

Συνελήφθη 31χρονος σε καφέ μπαρ
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου συνελήφθη ένας 31χρονος Τυρναβίτης, καθώς, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας 29χρονου, βρέθηκε να εξυπηρετεί πέντε καθήμενους πελάτες στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για 7 ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass