Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 15:06

ΕΛΓΑ: Ενισχύσεις 1,6 εκατ. ευρώ σε 1.393  δικαιούχους

Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωσε τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις που θα καταβληθούν

σε όσους ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών σε πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ή είναι δικαιούχοι ενισχύσεων για απώλεια παραγωγής.
Το συνολικό ποσό το οποίο θα μοιραστούν 1.393 δικαιούχοι υπερβαίνει τα 1,6 εκατ. ευρώ.
Ο κύριος όγκος των ενισχύσεων που θα καταβληθούν σήμερα (21/7) αφορά κυρίως ζημιές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ετήσιο 2017», ενώ συνεχίζεται η καταβολή ενισχύσεων για τις ζημιές που εντάχθηκαν στα προγράμματα «Ετήσιο 2018» και «Πυρκαγιές 2018».
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά νομό:
ΑΤΤΙΚΗΣ    3.028,66
ΑΧΑΪΑΣ    249,50
ΓΡΕΒΕΝΩΝ    350.295,09
ΕΥΒΟΙΑΣ    12.576,90
ΖΑΚΥΝΘΟΥ    345,50
ΚΑΒΑΛΑΣ    14.462,70
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ    3.722,05
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ    126.084,46
ΚΙΛΚΙΣ    8.132,88
ΚΟΖΑΝΗΣ    699.770,33
ΛΑΚΩΝΙΑΣ    1.902,24
ΛΑΡΙΣΗΣ    166.186,54
ΛΕΣΒΟΥ    14.702,02
ΠΡΕΒΕΖΗΣ    3.839,28
ΣΕΡΡΩΝ    378,90
ΤΡΙΚΑΛΩΝ    221.589,90
ΦΛΩΡΙΝΗΣ    34.137,63
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ    1.112,14

Σύνολο:    1.662.516,72

 

 «Οσα έγιναν χρήζουν εισαγγελικής διερεύνησης»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΗΚ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ

«Μεθοδεύσεις και αλχημείες της πλειοψηφίας που ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας» καταγγέλλουν οι αιρετοί της παράταξης Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ), Κων. Κοντσιώτης και Νίκ. Παναγιώτου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΑΔΗΚ σημειώνονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και αλχημείες της πλειοψηφίας που ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας που έλαβαν χώρα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου. Ο ΠΔΕ Θεσσαλίας αναπέμπει με έγγραφό του για λόγους νομιμότητας την πρόταση τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Λάρισας και ζητά το Συμβούλιο «να επαναλάβει την από 12-7-2021 πρότασή του μη συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών υπέβαλαν δήλωση προτίμησης μετά τη λήξη της προθεσμίας, ...Συνακόλουθα, όλες οι εκπρόθεσμες δηλώσεις προτίμησης των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, ήτοι οι δηλώσεις προτίμησης οι οποίες υπεβλήθησαν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, μετά τις 9.00 π.μ., πρέπει να θεωρηθούν ως ουδέποτε υποβληθείσες».
Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι η όλη διαδικασία των τοποθετήσεων είναι μη σύννομη, αφού δεν τηρήθηκε το άρθρο 15 του ΠΔ 50/96, καθώς και το ότι δόθηκε «παράταση» μιας ώρας από την Προσωρινή Διευθύντρια, 49 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας. Ενώ μέχρι χθες η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας ισχυριζόταν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο, πλέον άλλαξε γνώμη. Προσπαθεί όμως, με νέα λάθη και μεθοδεύσεις, να διορθώσει τα προηγούμενα.
Έτσι αποφάσισε: Για 15 από τους 30 συναδέλφους, που τροποποίησαν τη δήλωσή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε οριστεί, να λάβουν υπόψη προηγούμενες δηλώσεις τους, που υπήρχαν στο τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας που πάρθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ, 27-06-2021 και ώρα 17:00. Όλες δηλαδή, οι πιθανές τροποποιήσεις που οι συνάδελφοι έκαναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (28-06-2021 και ώρα 09:00) χάθηκαν! Η προθεσμία γι’ αυτούς έληξε την Κυριακή 27-06-2021 και ώρα 17:00! Το επισημάναμε, αλλά η πλειοψηφία αδιαφόρησε.
Έκανε δεκτές δηλώσεις προτιμήσεων συναδέλφων σε μορφή εικόνας (φωτογραφία) που τράβηξαν και στάλθηκαν από τους ίδιους, χωρίς όμως, να εμφανίζεται ο χρόνος της λήψης (πριν ή μετά την καταληκτική ημερομηνία)!
Έκανε δεκτή δήλωση προτίμησης συναδέλφου, που προφορικά δήλωσε στο Συμβούλιο ότι δεν έκανε αλλαγή στην πρώτη της προτίμηση, αλλά μόνο στις υπόλοιπες και μάλιστα μετά την καταληκτική ημερομηνία. Έκανε δεκτή δήλωση προτίμησης συναδέλφου, που ήταν όχι σε ενιαία εικόνα (μαζί με τα στοιχεία του), αλλά οι εννιά προτιμήσεις του «μοιράστηκαν» σε δύο αρχεία!  Εκανε δεκτή χειρόγραφη δήλωση συναδέλφου, που κατά δήλωση της Προέδρου κατατέθηκε 7:32 π.μ., Δευτέρα, 28-06-2021! Άφησε εκτός διαδικασίας συναδέλφους που δεν είχαν κάποιο «αποδεικτικό» στοιχείο ή δεν ειδοποιήθηκαν να φέρουν ή να παραστούν στο Συμβούλιο. Επειδή οι 30 συνάδελφοι, που έκαναν χρήση της «παράτασης» που έδωσε η Προσωρινή Διευθύντρια και κατέθεσαν δηλώσεις, δεν πρέπει να τιμωρηθούν, αφού δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι, αλλά, αυτή που την έδωσε. Επειδή όλη η διαδικασία των τοποθετήσεων πάσχει ακυρότητας όπως έχει επισημάνει και με έγγραφό του προς το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας, ο ΠΔΕ Θεσσαλίας στις 30/6/2021.
Επειδή η εισήγηση της Προέδρου του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας δεν λαμβάνει υπόψη το υπ. αρ. 8151/ 14-07-2021 έγγραφό του ΠΔΕ Θεσσαλίας. Επειδή έγιναν όλα τα παραπάνω, τα οποία χρήζουν εισαγγελικής διερεύνησης καταψηφίσαμε την εισήγηση της Προέδρου και ζητήσαμε να επαναληφθεί η διαδικασία από την αρχή, όπως ο νόμος ορίζει. (άρθρο 15 παρ.6 & παρ 7. του ΠΔ50/96). Είναι η μοναδική ορθή λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε η Διοίκηση» καταλήγουν οι αιρετοί.

 

Κινητοποίηση της ΕΙΝΚΥΛ στο ΓΝΛ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Την αντίθεσή της στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων σημειώνει η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), καλώντας τους φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του: «Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους διεκδικώντας αποφασιστικά μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων και του λαού. Με νέες πρωτοβουλίες συνεχίζουμε τον αγώνα για να ενισχυθεί εδώ και τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμο προσωπικό, με κλίνες ΜΕΘ, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά κι επιστημονικά επιτεύγματα. Να πρωτοστατήσουμε στην ενημέρωση για την προστασία της υγείας, τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων προστασίας».


Τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν χθες και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψηφίων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33, ΠΕ41 & ΠΕ78.
Όπως διευκρινίζεται από το ΑΣΕΠ, ο πίνακας απορριπτέων θα αναρτηθεί για το σύνολο των κλάδων της οικείας προκήρυξης μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων και των λοιπών κλάδων. Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα  «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.


Αιμοδοσία στα Μεσάγγαλα

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου και τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού (Covid-19). «Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, γι’ αυτό παρακαλούνται όλοι όσοι δεν έχουν πρόβλημα υγείας να δώσουν αίμα και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτήν» τονίζει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.


Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου από τις 8.00 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος. Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

 

«Σχολείο χορηγών και μορφωτικών φραγμών»
ΟΛΜΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο» ασκεί με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι «οικοδομείται ένα σχολείο διαφορετικών ταχυτήτων, ένα σχολείο χορηγών που οξύνει τις μορφωτικές ανισότητες και εντείνει τους φραγμούς στη μόρφωση».
Η ΟΛΜΕ μιλά ακόμη για «ιδιωτικοποίηση» της δημόσιας εκπαίδευσης από το οποίο «εξοβελίζονται πλήρως η δημοκρατία και η αξιοκρατία, η συλλογικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία, το παιδαγωγικό πλαίσιο και οι αρχές και υποκαθίστανται από συγκεκαλυμμένες πελατειακές σχέσεις, ένα σχολείο στο οποίο κυριαρχεί η γραφειοκρατία, ο συγκεντρωτισμός και εντατικοποιείται η εργασία».
Σημειώνει ακόμη πως «επιβάλλεται ο απόλυτος και ασφυκτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών και του έργου τους, ενώ ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα». «Με όχημα την «αυτονομία» και με πρόσχημα την «αύξηση των βαθμών ελευθερίας στα σχολεία», όπως δημαγωγικά υπαινίσσεται το ΥΠΑΙΘ, προωθούνται βαθιές και αντιδραστικές τομές σε παιδαγωγικό επίπεδο. Το λεγόμενο πολλαπλό βιβλίο, οι «εναλλακτικές μορφές» και η «ευελιξία» στην αξιολόγηση των μαθητών, δεν θα προάγουν την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία στα σχολεία» αναφέρεται ακόμη.
Για την ΟΛΜΕ, «η ενιαία μόρφωση των μαθητών και των μαθητριών απαιτεί ένα κοινό βιβλίο για όλα τα παιδιά σε κάθε μάθημα, ώστε να μη δημιουργούνται μορφωτικές ανισότητες, αλλά και πρακτικά προβλήματα στον καθορισμό κοινής διδακτέας και εξεταστέας ύλης», ενώ ως προς το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναφέρεται ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πως η αξιολόγηση θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο έτσι ώστε στον κατάλληλο -για αυτούς- χρόνο να εξαπολύσουν νέα επίθεση για να αλώσουν τα εργασιακά κεκτημένα των εκπαιδευτικών, να καθηλώσουν τους μισθούς, να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τις ελαστικές μορφές εργασίας στην εκπαίδευση, να ανοίξουν τον δρόμο ακόμη και σε απολύσεις».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass