«Οχι στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΠΓΝΛ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2021 21:03

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

των υγειονομικών, σημείωσαν χθες εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκαν συνδικαλιστές του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και σωματείων του νομού.
Στο περιθώριο της συγκέντρωσης, εργαζόμενοι προχώρησαν σε δηλώσεις, εξηγώντας τους λόγους της διαμαρτυρίας. Ο κ. Γιάν. Σαμαράς τόνισε την αντίθεσή του «ενάντια στον φασισμό και σε κάθε διαχωρισμό» προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να μας απειλούν» και ότι «δεν θα γίνουμε πειραματόζωα της Κυβέρνησης».
Ο κ. Χρ. Παπαθανασίου τόνισε πως «διαδηλώνουμε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού» και διευκρινίζοντας πως ο ίδιος έχει εμβολιαστεί πρόσθεσε πως το μέτρο «θα καταπέσει στα δικαστήρια» και πως «η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε το πολύτιμο εργαλείο των εμβολίων με τον χειρότερο τρόπο», καταγγέλλοντας τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ. Ο κ. Γ. Στάμος ζήτησε «να σταματήσει ο αυταρχισμός» τονίζοντας πως «δεν είμαστε εμβολιασμένοι και αρνητές, είμαστε όλοι υγειονομικό προσωπικό» και αναρωτήθηκε «πώς θα λειτουργήσει το ΠΠΓΝΛ αν φύγουν 100 και 200 άτομα». Ο κ. Χρ. Κολοβός σημείωσε πως «προκαλείται τεχνητός διχασμός», ενώ τόνισε την ανάγκη «να εμβολιαστούμε όλοι», αλλά όχι με την υποχρεωτικότητα που επιβάλλει η Κυβέρνηση. Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Γιάνν. Σκόκας τόνισε πως «με την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα η Κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την πολιτική της και τις δικές της ευθύνες για την άθλια κατάσταση του ΕΣΥ» ζητώντας επίσης την πλήρη στελέχωση του Συστήματος Υγείας. Οι συγκεντρωμένοι με πορεία διαμαρτυρίας οδηγήθηκαν στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας όπου προκλήθηκαν αντιδράσεις όταν -όπως διευκρίνισαν στην «Ε»- τους ανακοινώθηκε πως «δεν μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί». Τελικά επιτροπή των εργαζομένων συναντήθηκε με τους υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ, Ηλ. Τσιαούση και Στ. Παπαγεωργίου, στους οποίους εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, σημειώνοντας επίσης τα προβλήματα που θα προκληθούν από την εφαρμογή της κυβερνητικής τροπολογίας.     

              Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass