Οικονομική ανάσα στους δημότες Ελασσόνας

ΝΕΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2021 15:04

Νέα δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση επιχειρήσεων, εργαζομένων και ευπαθών ομάδων

ψήφισε την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας με τη στήριξη όλων των παρατάξεων. «Τα μέτρα, που λαμβάνονται για δεύτερη συνεχή χρονικά αποσκοπούν, όπως επισήμανε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας, στο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των περιορισμών και της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ.ά., προκειμένου να υποστηριχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στον Δήμο Ελασσόνας, οι οικογένειες των εργαζομένων και οι ευπαθείς ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσσωρευμένες υποχρεώσεις από τα δύο τελευταία χρόνια. Η ελάφρυνση φέτος είναι μεγαλύτερη από πέρυσι για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στις πληττόμενες επιχειρήσεις, καθώς αυτοί σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της υγειονομικής κρίσης στον Δήμο μας». Ειδικότερα τα μέτρα αναλυτικά είναι:

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
* Επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους και εντάχθηκαν στις πληττόμενες δραστηριότητες: Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο του 2021.
* Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους και εντάχθηκαν στις πληττόμενες δραστηριότητες: Απαλλαγή κύριας κατοικίας από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο του 2021.
* Επιχειρήσεις που μισθώνουν δημοτικό ακίνητο ως κατάστημα και εντάσσονται στις πληττόμενες δραστηριότητες: Απαλλαγή από μισθώματα για όλο το διάστημα της αναστολής, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο του 2021, μετά το πέρας της αναστολής.
* Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστίαση, κ.λπ.): Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής, μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο του 2021, απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για όλο το διάστημα της αναστολής, απαλλαγή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων 0,5% της εστίασης και 5% των κέντρων διασκέδασης για όλο το διάστημα της αναστολής.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Μείωση δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες (με εισοδηματικά κριτήρια). Αφορά στα δημοτικά τέλη της υπ’ αρ. 275/2012 απόφασης του Δ.Σ. Ελασσόνας, όπως επικαιροποιήθηκε με την 61/2021 απόφαση, δεν αφορά τον δημοτικό φόρο, δεν αφορά στο τέλος ακίνητης περιουσίας, πράξεις ένταξης σε καθεστώς μειωμένων τελών δεν ανανεώνονται αυτόματα.
* Άτομα με αναπηρία: Μείωση 30% των δημοτικών τελών 2021 για άτομα με αναπηρία με ποσοστό από 67% έως και 80% και σε ποσοστό 50% σε άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία σε ποσοστό άνω των 80% έως 100% για την κύρια κατοικία εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού 22.000 ευρώ.
* Πολύτεκνες οικογένειες: Μείωση για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών με 1 προστατευόμενο τέκνο 20%, με 2 τέκνα 30%, με 3 τέκνα 40%, με 4 τέκνα και άνω από 50% (εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 22.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τετάρτου).
* Τρίτεκνες οικογένειες: Μείωση 30% για την κύρια κατοικία τρίτεκνων οικογενειών με 3 προστατευόμενα τέκνα, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 22.000 ευρώ.
* Άποροι: Μείωση 50% για την πρώτη κατοικία των απόρων.
* Μονογονεϊκες οικογένειες: Μείωση 25% για την πρώτη κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 14.000 ευρώ.
 * Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια άνεργους: Μείωση 50% για την πρώτη κατοικία για οικογένειες, των οποίων οι 2 σύζυγοι είναι μακροχρόνια άνεργοι κατά την κείμενη νομοθεσία και είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 6.000 ευρώ.
* Νέοι επιτηδευματίες: Μείωση 20% για την επαγγελματική στέγη νέων επιτηδευματιών που ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη δραστηριότητά τους εντός των ετών 2020-2021 (ήπια επαγγελματική δραστηριότητα εκτός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έως 30 χρονών και εφόσον η έδρα της επιχείρησής τους δεν είναι ταυτόχρονα και κατοικία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass