Ξανά «μαγνήτης» το Αλκαζάρ

Για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες της ημέρας *Θετική η ανταπόκριση των Λαρισαίων στην αναμόρφωση του Κηποθέατρου

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 17:30

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος, όσοι Λαρισαίοι και Λαρισαίες δεν έχουν φύγει από την πόλη και τις υψηλές της θερμοκρασίες για ολιγοήμερες διακοπές στα παράλια ή στα χωριά, είναι αυτοί που δίνουν ζωή στη Λάρισα. Και κάπως έτσι με το που σουρουπώσει άλλοι οδεύουν προς το κέντρο, άλλοι προς την Ταχυδρομείου, άλλοι προς τον Λόφο του Φρουρίου και άλλοι προς Αλκαζάρ...

Μετά από μια βόλτα στον Πηνειό και στο πάρκο το δειλινό, δεν είναι λίγοι αυτοί που κατευθύνονται στο Κηποθέατρο για να απολαύσουν τη βραδιά. Ο νέος χώρος άλλωστε που έχει διαμορφωθεί και αξιοποιείται πλέον με τον καλύτερο τρόπο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα γούστα, ειδικά πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με εκδηλώσεις (συναυλίες, κ.λπ.) που λαμβάνουν χώρα στο καθ' αυτό Κηποθέατρο. Θα δει λοιπόν κανείς άτομα όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν το γλυκό αεράκι το απογευματάκι πίνοντας τον καφέ τους κάτω από τον ίσκιο ή το δροσιστικό ποτάκι τους με το που βραδιάσει. Πρόκειται άλλωστε για ένα χώρο γεμάτο πράσινο, αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα της σύγχρονης τέχνης και αισθητικής, που δένει αρμονικά με το πάρκο και το Κηποθέατρο με το οποίο γειτνιάζει. Πώς λοιπόν να αντισταθεί κανείς στη γοητεία του. Τα γέλια και οι παιδικές φωνές αντιλαλούν παντού. Τα πιτσιρίκια τρέχουν και παίζουν στο πράσινο όσο οι γονείς τους ή οι παππούδες τους απολαμβάνουν την παρέα κάτω από τα δέντρα. Γι' αυτό και βλέπεις διάσπαρτα ποδήλατα και πατίνια ακουμπισμένα στο γρασίδι ή δίπλα από τα τραπέζια όταν οι μικροί μας φίλοι κάνουν ένα διάλειμμα από το παιχνίδι για να τσιμπήσουν ένα κομμάτι πίτσα ή να δροσιστούν με ένα χωνάκι παγωτό. Εκτός όμως από τις οικογένειες, θα δει κανείς και νεαρά άτομα συντροφιά με το ταίρι τους ή την παρέα τους να κουβεντιάζουν και να παραγγέλνουν το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο, ή και πολλές φορές να κινούνται στους ρυθμούς της μουσικής, πάντα βέβαια από την καρέκλα τους, λόγω των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την Covid-19. Οι «καλοφαγάδες» της παρέας μπορούν φυσικά να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα (κρεατικά, κ.λπ.), τα οποία παρασκευάζονται μπροστά τους σε live μετάδοση που λέει και η νεολαία. Πρόκειται άλλωστε για μια «τακτική» που προσελκύει κόσμο και εφαρμόζεται ευρέως τελευταία. Ο νέος χώρος θα ακούσει κανείς να λένε ότι θυμίζει κάτι από Χολιγουντιανές ταινίες ή παραθαλάσσια ξενοδοχεία, που δένει όμως με το ακατάπαυστο πράσινο και τη χλωρίδα του πάρκου Αλκαζάρ. Κι αυτός ακριβώς άλλωστε είναι και ο συνδυασμός που προσελκύει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, που ψάχνουν διεξόδους για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, και τις υποχρεώσεις, ενώ η δροσιά που προσφέρει δίπλα στο ποτάμι και κάτω από τα δέντρα αποτελεί όαση στα μάτια των Λαρισαίων, που σταδιακά εκμεταλλεύονται τις ομορφιές της πόλης και προσπαθούν να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Οπότε αυτό που μένει μετά το Αλκαζάρ και το Κηποθέατρο, είναι να αξιοποιηθεί και το Άλσος και να επανέλθει και αυτό στις ένδοξες μέρες του παρελθόντος.
Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass