Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2021 15:00

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Γιορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Το απόγευμα, από τις 6:00 ως τις 8:00, θα γίνει η υποδοχή τη χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού, με μεθεόρτιο εσπερινό και Κτητορικό μνημόσυνο.
Χθες το απόγευμα της Δευτέρας, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

 

Ο Προφήτης Ηλίας Νεράιδας γιορτάζει την Αγιά Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου

Πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη επί τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου ο υπόγειος Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στη συνοικία Νεράιδα. Σήμερα παραμονή της εορτής και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί ο μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο Τετάρτη το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στις Εργατικές Γιάννουλης

Το πρόγραμμα πανηγύρεως του ιερού παρεκκλησιού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης ανακοίνωσε ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός.
Χθες Δευτέρα το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός. Σήμερα Τρίτη στις 19:30 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με θειο κήρυγμα και αρτοκλασία. Αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 7 π.μ. η Θεία Λειτουργία και στις 19:30 ο μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

 

Κτητορικό μνημόσυνο στον Πλαταμώνα

Το Σάββατο 7 Αυγούστου (τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό) θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης το Σάββατο 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

 

Στην Αιδηψό οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Λάρισας, οργανώνει οκταήμερο διακοπών στην Αιδηψό, από τις 22 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Παπαναστασίου 33 και στα τηλέφωνα 2410-536.618, 6944-414.456 και 6944-345.913.

 

Γιορτάζουν Ιεροί Ναοί Αγ. Παντελεήμονος

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΕΛΑΣΣΟΝΑ
(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη
Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης, εκεί όπου βρίσκεται και πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος, με όλα τα περιοριστικά προληπτικά μέτρα κατά της Covid-19.
Χθες Δευτέρα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, με την παρουσία προσκυνητών και πιστών από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή. Σήμερα Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, το πρωί, στον φερώνυμο Ναό θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει ο ναός της Παναγίας Γλυκοφιλούσας Ραψάνης

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου πρωί: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, 7.00-10.30 π.μ.
Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται εις προσκύνησιν τεμάχιον Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.

 

5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Αγίου Αχιλλίου

ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης, κ. Ιερωνύμου η ενορία του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα πραγματοποιήσει 5νθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 20 Αυγούστου. Η εκδρομή θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση στην Παναγία Προυσσιώτισσα και επίσκεψη στις Ιερές Μονές Παναγίας Τατάρνας και Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Θέρμο. Στην περιοχή αυτή θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στη λίμνη των Κρεμαστών και τη λίμνη Τριχωνίδα και θα επισκεφθούμε την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και διάφορες μονές. Επιπροσθέτως θα περιηγηθούμε στη Λευκάδα και θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Φανερωμένης. Θα επισκεφθούμε την Πρέβεζα και την Άρτα και μοναστήρια της περιοχής. Στάση στις Πηγές του Αχέροντα και στην Πάργα. Επιστροφή από τα Γιάννενα και γνωριμία με την πόλη και τη λίμνη. Στην εκδρομή θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Πληροφορίες και δηλώσεις στον π. Ραφαήλ (τηλ. 2410-537.159, e-mail: inaagr@gmail.com).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass