Χρηματοδοτείται το κόστος συνδέσεων αποχέτευσης

ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2021 21:04

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλύπτει με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 165.000 ευρώ το κόστος

των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης ΔΕΥΑ, στα έργα που χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Συκούριο Δήμου Τεμπών και στη Νίκαια Δήμου Κιλελέρ. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις ένταξης, αξιοποιώντας τα όσα προβλέπει ο Ν. 4685/2020, σύμφωνα με τον οποίο, η δαπάνη για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, καθίσταται επιλέξιμη και ως εκ τούτου δύναται να χρηματοδοτείται.
«Προωθήσαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα προκειμένου να καλύπτεται από το ΕΣΠΑ το κόστος των ιδιωτικών συνδέσεων στα έργα αποχέτευσης που χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε στη Θεσσαλία. Το αίτημά μας εγκρίθηκε από την Ευρώπη και έγινε νόμος του κράτους» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ενσυναίσθηση, σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, στηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, στηρίζουμε το οικογενειακό εισόδημα. Καλύπτουμε με 165.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 το χρηματοδοτικό κόστος όλων των ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης στα έργα που κατασκευάζουμε στο Συκούριο και στη Νίκαια. Θέλουμε να απομειώσουμε το οικονομικό βάρος από τις ΔΕΥΑ, οι οποίες προβλέπονταν να πληρώσουν την αντίστοιχη δαπάνη και κυρίως από τους πολίτες τους οποίους θα βάρυνε τελικά η δαπάνη αυτή. Τα έργα αποχέτευσης που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Συκούριο και Νίκαια αποδίδουν σύγχρονες υποδομές για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, από τα οποία ωφελούνται, χωρίς κόστος, περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι. Είναι έργα που προσφέρουν θέσεις εργασίας και μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass