Σταθερά αυξημένα τα κρούσματα στη Λάρισα

ΣΤΟ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2021 10:01

Αυξημένος διατηρήθηκε και χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως και ο αριθμός

των νέων θανάτων ασθενών. Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.696, εκ των οποίων 48 στη Λάρισα (από 48 προχθές), 17 στην Καρδίτσα (26), 20 στη Μαγνησία (14) και 10 στα Τρίκαλα (11).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.935 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 157 (61.8% άνδρες).
Να σημειωθεί πως στο «πορτοκαλί» επίπεδο βρίσκεται η Θεσσαλία, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όπως καταγράφεται στους επικαιροποιημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) που δημοσιοποιήθηκαν χθες και οι οποίοι αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο «κόκκινο» παραμένουν η Κρήτη και ορισμένα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο «πορτοκαλί» έχουν περιέλθει Αττική, Πελοπόννησος Δυτική Ελλάδα, ορισμένα νησιά του Νότιου Αιγαίου, νησιά του Ιονίου, Ήπειρος και Θεσσαλία.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε ό,τι αφορά τώρα τα αποτελέσματα των θετικών κρουσμάτων Covid-19 στη μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ( rapid test) που έγιναν χθες στη Λάρισα έχουν ως εξής:
Στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, σε συνολικό αριθμό 581 δειγμάτων καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 4 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.
Στην πλατεία Ταχυδρομείου, πραγματοποιήθηκαν 256 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Στην πλατεία ΟΣΕ, σε συνολικό αριθμό 287 δειγμάτων καταγράφηκαν 2 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.
Στην Αιγάνη, πραγματοποιήθηκαν 21 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά. Στη Νίκαια, πραγματοποιήθηκαν 40 rapid tests, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Τέλος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό για σήμερα Παρασκευή στον νομό Λάρισας, έχει ως εξής:
08:00-15:00: Ανοικτή Μαζική Δειγματοληψία Κεντρική πλατεία Λάρισας.
08:00-13:00: Ανοικτή Μαζική Δειγματοληψία Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.
08:00-13:00: Ανοικτή Μαζική Δειγματοληψία Πλατεία ΟΣΕ.
08:00-13:00: Ανοικτή Μαζική Δειγματοληψία Πλατεία Μεγάλου Προφήτη Ηλία/Νεράιδα Λάρισας.
08:00-13:00: Ανοιχτή Μαζική Δειγματοληψία Αγιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass