Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 15:00

53χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Τέλος στη ζωή του έβαλε χθες ένας 53χρονος Λαρισαίος προχωρώντας στο απονενοημένο διάβημα για λόγους που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.


Ο 53χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας, δεν ανταποκρίθηκε στις αναζητήσεις των οικείων του με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. και χθες το απόγευμα να τον εντοπίσουν νεκρό στη μονοκατοικία όπου ζούσε μόνος του. Από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

 

Νωρίτερα ο Παιδικός Σταθμός

Από τον Δήμο Λαρισαίων υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου αρχίζει η λειτουργία του προγράμματος λειτουργίας Παιδικού Σταθμού για τον μήνα Αύγουστο. Λόγω του καύσωνα και για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

Αιμοδοσία στον Αγιόκαμπο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει αιμοδοσία στην ανάπλαση Αγιοκάμπου (café Old School). Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου, από τις 9:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι.

 

Πανηγυρίζει η μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Κουλούρα

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με κάθε λαμπρότητα θα εορταστεί η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κουλούρας. Την παραμονή της γιορτής Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα της γιορτής, Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο όρθρος η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ευλόγηση των σταφυλιών.

 

Λειτουργία των Γραφείων της Μητροπόλεως

Με περιορισμένο ωράριο λειτουργούν από την περασμένη Πέμπτη τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Ειδικότερα τα γραφεία της έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν από τις 08.00 έως τις 12.00. Επίσης, τα Γραφεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

 

Αλλαγή ώρας εσπερινών λόγω καύσωνα

Λόγω των ιδιαιτέρα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα και για όσο διαρκέσει αυτό το σφοδρό κύμα καύσωνα, με εντολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο Εσπερινός θα τελείται στις 19.30 και οι Παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 20.00. Εφιστάται μεγάλη προσοχή σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα.

 

Παρακλήσεις στο παρεκκλήσι του Αγ. Βησσαρίωνα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου θα τελείται η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνα, από τις 20.30 έως τις 21.30.

 

Κτητορικό μνημόσυνο στον Πλαταμώνα

Το Σάββατο 7 Αυγούστου (τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό) θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την Παράκληση. Επίσης το Σάββατο 21 Αυγούστου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

 

Συνέλευση του Εξωραϊστικού «Μελίβοια»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μελίβοια» προσκαλεί τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή, στις 11:00 π.μ., στο Lounge Καφέ στη Βελίκα. Τα Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: 1. Διοικητικός Απολογισμός. Πεπραγμένα 2021 - Προγραμματισμός 2022. 2. Οικονομικός Απολογισμός 2021- Έκθεση ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής 2021.

 

Οι παρακλήσεις στη Ζωοδόχο Πηγή

Εως και 14 Αυγούστου καθημερινά στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας θα τελείται στις 7.00 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 19.30 το απόγευμα Εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία. Παράκληση δεν θα τελεσθεί το απόγευμα του Σαββάτου και την παραμονή της Εορτής της Μεταμορφώσεως.

 

Οι Αυγουστιάτικες παρουσίες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ανακοίνωσε η Μητρόπολη για το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου. Αυτό έχει ως εξής: Σήμερα Δευτέρα στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου. Αύριο Τρίτη 3 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ψυχικού. Μεθαύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μοσχοχωρίου. Την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 19:00, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά. Την Παρασκευή 6 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ραψάνης. Στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρίτσας. Την Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυοτόπου. Στις 19:00, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ραψάνης. Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Καρυών. Την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 19:00, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθως, θα τελέσει την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Κοιλάδας. Την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης. Το Σάββατο 14 Αυγούστου στις 19:30, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Την Κυριακή 15 Αυγούστου το πρωί, θα συλλειτουργήσει στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

 

Εκδρομή της ενορίας Αγ. Αχιλλίου

Με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου η ενορία του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα πραγματοποιήσει 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «η εκδρομή θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση στην Παναγία Προυσσιώτισσα και προσκύνημα στις Ιερές Μονές Παναγίας Τατάρνας Ευρυτανίας και Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Θέρμο Τριχωνίδας. Στην περιοχή αυτή θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στη λίμνη των Κρεμαστών και τη λίμνη Τριχωνίδα και θα επισκεφθούμε την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Επιπροσθέτως, θα περιηγηθούμε στη Λευκάδα και θα προσκυνήσουμε στη Μονή της Φανερωμένης. Θα επισκεφθούμε την Πρέβεζα, την Άρτα και μοναστήρια της περιοχής. Στάση στις Πηγές του Αχέροντα και στην Πάργα. Επιστροφή από τα Γιάννενα και γνωριμία με την πόλη και τη λίμνη. Στην εκδρομή θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα. Πληροφορίες και δηλώσεις: Πατήρ Ραφαήλ: τηλ. 2410-537.159, e-mail: inaagr@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass