Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές

ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Ν. ΓΑΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 15:23

Συνάντηση με τον δασάρχη Ελασσόνας Χρ. Αναστόπουλο είχε χθες ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με θέμα τον συντονισμό και την οργάνωση των συναρμόδιων φορέων, Δήμου και Δασαρχείου στη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών.


Ο κ. Αναστόπουλος έκανε αναφορά στη διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε δασικές περιοχές, όταν ο βαθμός κινδύνου πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (4), όπως χθες Δευτέρα, και στην απόφαση οριοθέτησης των περιαστικών δασών που χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας λόγω της μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης από πολίτες και επαγγελματίες αγρότες. Όσοι δραστηριοποιούνται κοντά σε περιαστικά δάση μπορούν να κινούνται ελεύθερα με ειδική άδεια. Το Δασαρχείο έχει ήδη προχωρήσει σε συντηρήσεις δασικών δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Καρυάς και θα συνεχίσει τις συντηρήσεις και το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Γάτσας σημείωσε ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συντηρηθεί οι περισσότεροι αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων και περιπόλων και συνεχίζεται η συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον Δασάρχη για την άριστη συνεργασία του Δασαρχείου με τον Δήμο και τον ίδιο προσωπικά για το σταθερό ενδιαφέρον στο πλαίσιο σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας, και τόνισε την ανάγκη για ετοιμότητα όλων των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας στην επιτήρηση και ειδικότερα στην οργάνωση ομάδων περιπόλων τις ημέρες και ώρες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Ο Δήμος Τεμπών με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου, όταν η κατηγορία στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι 4:πολύ υψηλή και 5:κατάσταση συναγερμού, απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στις δασικές εκτάσεις Καλλιπεύκης, Ραψάνης, Κρανέας, Αιγάνης, Αμπελακίων και Σπηλιάς, στις οποίες ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στον βαθμό 4 και θεωρείται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.). Η απαγόρευση ισχύει για όσο διάστημα θα βρίσκεται ο Δήμος μας σε επίπεδο επικινδυνότητας 4 και αίρεται αυτόματα όταν οι παραπάνω δείκτες μειώνονται στις κατηγορίες 1:χαμηλή, 2:μέση και 3:υψηλή.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους να αποφεύγονται οι εργασίες των αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων, προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς. Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass