«Μια ακόμα αδικία!»

ΟΙ ΑΔΗΚ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 15:09

Ευθύνες στη διοίκηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιρρίπτουν για ακόμα μια φορά οι ΑΔΗΚ (Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές) Λάρισας για τους χειρισμούς στη διαδικασία των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά. Σε επιστολή τους τονίζουν

χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Το επισημάναμε και το επισημαίνουμε για πολλοστή φορά. Η διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά που ακολούθησε η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας είναι μη σύννομη, επειδή δεν τηρήθηκε το άρθρο 15 παρ. 6 & παρ. 7 του ΠΔ50/96, καθώς και επειδή δόθηκε «παράταση» μίας ώρας από την προσωρινή διευθύντρια και πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας, 49 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας. Η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας αρχικά επέμενε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο και προς το συμφέρον των συναδέλφων. Όμως, στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στις 20-07-2021 «αναγκάστηκε» να τροποποιήσει τις τοποθετήσεις προσπαθώντας με νέα λάθη (αδικίες και μεθοδεύσεις) να διορθώσει τα προηγούμενα. Τους επιστήσαμε την προσοχή εγκαίρως, τόσο κατά τη συνεδρίαση, όσο και με ανακοίνωσή μας ότι η «λύση» που δώσανε δεν ήταν ούτε σωστή, αλλά κυρίως, ούτε και νόμιμη. Τους προτείναμε να επαναληφθεί η διαδικασία από την αρχή, όπως ο νόμος ορίζει (άρθρο 15 παρ. 6 & παρ 7. του ΠΔ50/96), πρόταση που αποτελεί κατά την άποψή μας τη μοναδική ορθή λύση για το πρόβλημα που δημιούργησε η Διοίκηση.
Η Διοίκηση και μόνον είναι η υπεύθυνη, αφού δεν εφάρμοσε τον νόμο και έδωσε την επίμαχη παράταση χωρίς να προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Ας μην προσπαθεί λοιπόν, να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους (σύστημα «ΑΘΗΝΑ», χειριστές του συστήματος, αιρετούς και συναδέλφους).
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 2 Αυγούστου, η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας αποφάσισε ότι όντως η λύση που έδωσε στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 20-07-2021 δεν ήταν ούτε σωστή, ούτε και νόμιμη, όπως άλλωστε το είχαμε καταγγείλει.
Αποφάσισε όμως, αντί να επαναλάβει τη διαδικασία από την αρχή, όπως τους προτείναμε ξανά, να «τιμωρήσει» τους συναδέλφους, αφαιρώντας τους τις οργανικές που η ίδια τους είχε δώσει!
Οι συνάδελφοι φταίνε -κατά την άποψη της Διοίκησης- επειδή έκαναν αλλαγές στις προτιμήσεις των σχολείων μετά την αρχική προθεσμία και όχι η Διοίκηση που τους το επέτρεψε!
Οι συνάδελφοι φταίνε -κατά την άποψη της Διοίκησης- επειδή δεν κράτησαν αντίγραφα ασφαλείας των προτιμήσεών τους, πριν τη λήξη της αρχικής προθεσμίας και όχι η Διοίκηση!
Οι συνάδελφοι φταίνε -κατά την άποψη της Διοίκησης- επειδή δεν κατέθεσαν κολάζ των δηλώσεών τους και όχι η Διοίκηση που τους έφερε σε αυτήν τη θέση!
Οι συνάδελφοι φταίνε -κατά την άποψη της Διοίκησης- επειδή κατέθεσαν Υπεύθυνες Δηλώσεις με τις προτιμήσεις τους και όχι η Διοίκηση που αρχικά τις δέχθηκε!
Οι συνάδελφοι φταίνε -κατά την άποψη της Διοίκησης- για όλα και όχι η Διοίκηση που «αποφάσισε» με μη νόμιμο τρόπο να κάνει τις τοποθετήσεις!
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι κανείς συνάδελφος που έκανε χρήση της «παράτασης», που έδωσε η προσωρινή διευθύντρια και πρόεδρος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας και κατέθεσε δήλωση, δεν πρέπει να τιμωρηθεί, αφού δεν είναι αυτός ο υπαίτιος, αλλά εκείνη που την έδωσε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass