Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2021 15:02

Πέθανε ο καθηγητής Γλωσσολογίας Θανάσης Νάκας

Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε ο Λαρισαίος καθηγητής Γλωσσολογίας Θανάσης Νάκας.

Ο Θανάσης Νάκας ήταν ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε διευθυντής Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Επισκέπτης ερευνητής (1995-1996) στον Τομέα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Salzburg.
Μαθήματα της ειδικότητάς του δίδαξε και στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στη ΣΕΛΜΕ, στο Πρόγραμμα «Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Αναβάθμισης Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», κ.ά. Εκτός από τη γλωσσολογία και τη γλωσσική διδασκαλία, τον απασχολούσαν θέματα φιλολογίας, θεωρίας της λογοτεχνίας και ρητορικής.
Τιμήθηκε με ειδικό μετάλλιο, που του απένειμε ο πρόεδρος της Γαλλικής Βουλής, για τη μετάφραση και διάδοση του έργου του Montaigne στην Ελλάδα.
Το 2019 στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την προσφορά του καθηγητή Θανάση Νάκα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος». Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Τζίνα και τις δύο τους κόρες, Μελίνα και Μιράντα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη.

 

Εκδηλώσεις «Πολιτιστικού Αύγουστου» στα Φάρσαλα

ΕΝΤΕΧΝΗ ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΥΡΙΟ

Πλούσιος σε εκδηλώσεις -τηρουμένων των συνθηκών με την πανδημία- θα είναι και φέτος ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2021» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων. Οι εκδηλώσεις που έρχονται να στηρίξουν τον Πολιτισμό σε μία δύσκολη συγκυρία, ξεκίνησαν χθες με παιδική θεατρική παράσταση με τις «περιπέτειες του Πινόκιο» και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου. Η συμμετοχή σε όλες εκδηλώσεις γίνεται με προκράτηση στην επίσημη εφαρμογή του Δήμου Φαρσάλων Οpen1/Βooking πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://booking.open1.eu/farsala/politistikos_augoustos2021
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2491-350.142. Οποιαδήποτε κράτηση σε άλλη εφαρμογή πλην τις επίσημης του Δήμου Φαρσάλων θεωρείται ΑΚΥΡΗ. Κατά την προσέλευση στις εκδηλώσεις:
- Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας για την ταυτοποίηση στην είσοδο των χώρων εκδηλώσεων. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.  Αύριο Πέμπτη 5 Αυγούστου στην Κεντρική πλατεία Φαρσάλων και στις 9 μ.μ. θα δοθεί έντεχνη - λαϊκή βραδιά με την Κατερίνα Τασιοπούλου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass