«Εσο έτοιμη» δηλώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2021 15:10

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή παραμένει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο των υπηρεσιών της που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, Με νέα κατεπείγουσα επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να γνωστοποιήσουν τον αριθμό υδροφόρων και χωματουργικών μηχανημάτων που διαθέτουν σε ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση, καθώς και τα σημεία διασποράς τους. Σε περίπτωση στάθμευσης των οχημάτων στον χώρο του αμαξοστασίου, οι Δήμοι καλούνται για τη διασπορά τους σε σημεία που να καλύπτουν τον χωρικό τομέα ευθύνης τους, έτσι ώστε να περιοριστεί ο χρόνος ανταπόκρισης, σε περίπτωση αιτήματος για συνδρομή. Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών στο πλευρό των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κατά τις περιπολίες τους σε προκαθορισμένα σημεία της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρόληψης, της καλής συνεργασίας και του συντονισμού για την αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων. Σημαντική είναι και η συμβολή των Εθελοντικών Ομάδων στην επιτήρηση των δασών. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Σάββατο 7-8-2021 οι Β. Σποράδες βρίσκονται σε Κατηγορία Κινδύνου 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ και η υπόλοιπη Θεσσαλία σε κατηγορία Κινδύνου 3 ΥΨΗΛΗ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να απέχουν από εργασίες στην ύπαιθρο τηρώντας τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν και να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς αμέσως μόλις υποπέσει στην αντίληψή τους ύποπτη κίνηση ή ενέργεια.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου προβλέπεται ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δάση, άλση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση, άλση εντός οικιστικών ιστών. Για κάθε παράβαση θεσπίζεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Απαγορεύεται για το ίδιο διάστημα κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως:
-Εργασίες ή δραστηριότητες που προκαλούν υπερθέρμανση (οξυγονοκόλληση).
-Εργασίες καύσης εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων).
-Εργασίες με κίνδυνο ανάφλεξης (μελισσοκομία).
Για κάθε παράβαση θεσπίζεται πρόστιμο 10.000 ευρώ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass