ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Αμπελώνας τίμησε τη Θεοτόκο

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2014 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:32

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Πλήθος κόσμου και φέτος κατέκλυσε τον επιβλητικό μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα τον Δεκαπενταύγουστο, παραμονή και ανήμερα της γιορτής.

Ποιο συγκεκριμένα την Πέμπτη παραμονή της γιορτής στις 7.30 το απόγευμα εψάλη μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιγνάτιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στον Αμπελώνα. Τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του, την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την πόλη και τους πιστούς.

 Την παραμονή ακολούθησε περιφορά της ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευλόγησε τους πιστούς.

Στις κατανυκτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις της παραμονής της γιορτής παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νταβαρούκας οι πρώην δήμαρχοι Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα και κ. Θανάσης Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Ζαχείλα, εκπρόσωποι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της νέας πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής του νέου δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Και στον Τύρναβο γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου, με πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα της μεγάλης γιορτής στον μητροπολιτικό ναό Τυρνάβου της Παναγίας Φανερωμένης ιερουργούντων του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού και του προϊσταμένου του ναού π. Παναγιώτη Σταθόπουλου. Στη θεία λειτουργία παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Τύρναβου κ. Νίκος Μαλάκος.

Στα Δελέρια στον δεύτερο μεγάλο ναό του χωριού τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία όπου παρευρέθηκε ο πρώην κοινοτάρχης Δελερίων και νυν αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νταβαρούκας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass