Το μπουρίνι ξερίζωσε δέντρα, έκοψε το ρεύμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. * ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ *ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΕ ΔΕΗ, ΒΑΣ. ΜΗΤΡΟΔΗΜΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ «ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2021 21:40
Στην οδό Γρυμπογιάννη δέντρο  έπεσε σε περίφραξη προκαλώντας ζημιές στο τοιχίο Στην οδό Γρυμπογιάννη δέντρο έπεσε σε περίφραξη προκαλώντας ζημιές στο τοιχίο

Οι πτώσεις δεκάδων δέντρων, όπως και οι πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αποτέλεσαν τις σοβαρότερες επιπτώσεις της καταιγίδας που έπληξε στις 9.30 προχθές βράδυ τον νομό Λάρισας και ειδικότερα περιοχές στον άξονα Λάρισας – Ελασσόνας.


Κύριο χαρακτηριστικό της προχθεσινοβραδινής καταιγίδας δεν αποτέλεσε η διάρκειά της, αλλά η ισχυρή ένταση των ανέμων και λιγότερο η βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και σε κάποιες περιπτώσεις από τα σπασμένα κλαδιά να προκληθούν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ., ενώ ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί πολιτών από πτώσεις αντικειμένων με τον ισχυρό άνεμο να ξηλώνει επίσης σκεπές.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε προχθές βράδυ ήταν το γεγονός ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας δέχθηκε 220 κλήσεις για βοήθεια ή και αναφορά γεγονότων, όπως αναρίθμητες κλήσεις δέχθηκε και το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στη Λάρισα, ενώ η αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες το μεσημέρι, λόγω των ελλείψεων τεχνικών της ΔΕΗ όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές των εργαζομένων.
Συνεργεία της Π.Υ. Λάρισας επιλήφθηκαν προχθές σε 90 περιπτώσεις, ενώ όλο το βράδυ, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Λάρισας, Γιώργος Ζαούτσος, συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων «επενέβησαν σε αρκετές συνοικίες για την κοπή τουλάχιστον 50 δέντρων» που είτε τα ξερίζωσε ο αέρας, είτε έσπασαν κλαδιά, ενώ σε 5 περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε Ι.Χ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων «στους δρόμους της Λάρισας βρίσκονται από τις 10 προχθές το βράδυ, συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων για τη διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε το ισχυρό μπουρίνι που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.
Συνεργεία υπαλλήλων υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γ. Ζαούτσο, όλη τη νύχτα και σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, επενέβαιναν για την αποκατάσταση προβλημάτων που προκάλεσαν πτώσεις δένδρων. Μέχρι χθες το μεσημέρι τα συνεργεία είχαν επέμβει σε 40 περίπου περιπτώσεις πτώσης δέντρων, κλαδιών κ.λπ. Τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους και να επεμβαίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το μπουρίνι» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.
ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ
Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προκάλεσε η χθεσινή καταιγίδα στο έργο πυροσβεστών της Π.Υ. Λάρισας κλήθηκαν να συνδράμουν πυροσβέστες από Καρδίτσα και Τρίκαλα, με τους πολίτες να απαιτούν την άμεση παρέμβαση ειδικά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη διακοπή ρεύματος, που είχε ως αποτέλεσμα τους εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.
Μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες, λόγω της διακοπής ρεύματος, ήταν για να μεταφέρουν στον δεύτερο όροφο με τα χέρια έναν άνδρα, καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Στην οδό Ακαρνανίας κεραία πιθανότατα Ραδιοφωνικού Σταθμού, κατέπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ. Στην οδό Γρυμπογιάννη δέντρο έπεσε σε περίφραξη, προκαλώντας ζημιές στο τοιχίο, ενώ στην οδό Γ. Σταύρου αποκολλήθηκε τμήμα μπαλκονιού από τον 3ο όροφο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένο Ι.Χ.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν οι ελλείψεις τεχνικών στην καθυστέρηση αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση την ταχύτερη αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών (Ε.Τ.Ε.) της ΔΕΗ, Βασίλης Μητροδήμος. Τονίζοντας απεγνωσμένα ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις… χθες, είναι τεράστιες οι ελλείψεις τεχνικού προσωπικού». Αποτέλεσμα των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Μητροδήμο, είναι ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκάλεσε η καταιγίδα το προηγούμενο βράδυ, σε πολλές συνοικίες της Λάρισας, όπως η Νέα Πολιτεία, η Τούμπα, η Χαραυγή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, αλλά και σε περιοχές του Τυρνάβου, μεταξύ των οποίων η Ροδιά.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass