Μια δολοφονία διά ασήμαντον αφορμή

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο 51ΧΡΟΝΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΜΕΘΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΝΑΝ 53ΧΡΟΝΟ ΒΟΛΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 20:14

Στις Φυλακές Λάρισας οδηγήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα, μετά την πολύωρη απολογία του ο 51χρονος οικοδόμος, που προχθές τα ξημερώματα «στο μεθύσι του απάνω» ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 53χρονο άνεργο Βολιώτη, σε καφενείο της Λάρισας.


Μια λεκτική αντιπαράθεση, που σύμφωνα με μαρτυρίες προκλήθηκε διά ασήμαντον αφορμή, μεταξύ δράστη και θύματος -θαμώνες και οι δύο στο ίδιο καφενείο- έλαβε τραγική κατάληξη όταν ο 51χρονος Αλβανός υπήκοος με έναν βαρύ μεταλλικό σωλήνα τραυμάτισε τον 53χρονο, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 51χρονος δράστης κατά την απολογία του χθες φέρεται να δήλωσε πως δεν θυμάται λεπτομέρειες για το πώς πιάστηκε στα χέρια με το θύμα, καθώς βρισκόταν «υπό την επήρεια αλκοόλ».
Μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Γ’ Ανακρίτριας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η νεκροτομή στον 53χρονο, εξέταση που είχε παραγγείλει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.
Δράστης και θύμα ήταν γνωστοί ως θαμώνες στο ίδιο καφέ - μπαρ στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, εκεί όπου στη 1.30 προχθές τα ξημερώματα, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και ενώ βρίσκονταν σε διαφορετικές παρέες ήρθαν σε αντιπαράθεση για «προσωπικές διαφορές», σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα. Γεγονός που επιβεβαιώνεται επίσης και από μαρτυρίες άλλων θαμώνων στο καφέ, που δήλωσαν πως δεν πρόλαβαν να συνειδητοποιήσουν πότε η φραστική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε αιματηρό καβγά.
Με βάση τις ίδιες μαρτυρίες, λοιπόν, ο καβγάς των δύο ανδρών ξεκίνησε μέσα στο καφενείο, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια του καταστήματος να ζητήσει από τους δύο άνδρες να αποχωρήσουν.
Το κατάστημα έκλεισε με τον καβγά να συνεχίζεται στο πεζοδρόμιο. Ο 51χρονος έφυγε από το καφενείο και από το αυτοκίνητό του πήρε έναν μακρύ μεταλλικό σωλήνα με τον οποίο -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- επέφερε στο θύμα «πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματος».
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Λάρισας, που κλήθηκαν στο συμβάν, βρήκαν τον 51χρονο δράστη να κρατά στα χέρια του έναν ματωμένο μεταλλικό σωλήνα και τον 53χρονο, καθισμένο σε καρέκλα του καταστήματος στο πεζοδρόμιο, αιμόφυρτο με εμφανή τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο 53χρονος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και λίγο πριν τις 2 προχθές το μεσημέρι υπέκυψε στα τραύματά του ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Χθες το μεσημέρι ο δράστης κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία απολογήθηκε στη Γ’ Ανακρίτρια και καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος οδηγήθηκε στις Φυλακές Λάρισας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass