ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

STOP στην πανδημία της γυναικοκτονίας

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 15:12

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, στα παράλια του Δήμου Αγιάς, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης», ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2012 και κάνει αισθητή την παρουσία του με αξιόλογη και συνεχή δράση, πλήθος εκδηλώσεων αλλά και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της περιοχής.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος κα Μαρία Αντωνία Χατζοπούλου, η αντιπρόεδρος κα Έφη Ζιάκα και η γραμματέας Έλλη Τσούρα-Τσαπάνου, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της βουλευτή και παρουσίασαν τις δράσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και χρόνια για να αναδείξουν τον τόπο τους, όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο, αλλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικό όχι μόνο της πολιτιστικής, αλλά και της ανθρωπιστικής τους δράσης αποτελεί το γεγονός ότι διοργάνωσαν πρόσφατα συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Λάρισας, ενώ διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις που ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον τόπο, συνεισφέρουν στην επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών, συνδυάζοντας και ομιλίες επιστημόνων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε φλέγοντα θέματα.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης, αφιερώθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την κακοποίηση των γυναικών και στο κίνημα #metoo, το οποίο αναπτύσσεται στη χώρα μας ραγδαία, μετά την κατακλυσμιαία ροή των καταγγελιών γυναικών για κακοποίηση και βία που υπέστησαν από συντρόφους και μη, γεγονός που τραγικά επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη γυναικοκτονία στη Σωτηρίτσα Αγιάς.
Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε ζητήματα αρμονικής συμβίωσης των δύο φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας, μέσα από καμπάνιες και ειδικές εκδηλώσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκαν να προγραμματίσουν από κοινού, μέσα από τη δράση του Συλλόγου.
Από την πλευρά της η κ. Λιακούλη, συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την ανάδειξη του πολιτισμού των παραλίων Δήμου Αγιάς και τους επισήμανε ότι η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής θα συντελεστεί μέσω συγκεκριμένου σχεδίου, στο οποίο πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι φορείς και κυρίως οι φορείς του πολιτισμού, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένη με την ετήσια εμφάνιση του Συλλόγου στη μεγάλη Γιορτή Μήλου του Δήμου Αγιάς και δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει τη συνεχή και σταθερή συνεργασία που έχει ο Σύλλογος με το «Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «…μόνο Χαμόγελα ταιριάζουν στους Ανθρώπους! Η βία, λεκτική, σωματική και ψυχική, δεν έχει καμία θέση στη ζωή μας. Λέμε STOP στη βία, STOP στην πανδημία της Γυναικοκτονίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass