«Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε...»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΛΕΛΕΡ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 16:04

«Εν μέσω πανδημίας και πυρκαγιών, ο Δήμος Κιλελέρ διοργανώνει πανάκριβες συναυλίες» καταγγέλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κιλελέρ, Γιώργος Ακριβούλης.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν! Εν μέσω συνεχιζόμενης πανδημίας και καταστροφικών πυρκαγιών, η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ προχωρά σε μια ακατανόητη (αν μη τι άλλο) απόφαση, δαπανώντας αστρονομικά ποσά σε συναυλίες!


Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του Δήμου, πρόκειται να διατεθούν από τα ταμεία του περισσότερες από 50.000 ευρώ για τη διοργάνωση συναυλιών, γνωστών καλλιτεχνών, σε μια εποχή που ο κόσμος αποφεύγει τους συνωστισμούς και ανησυχεί τόσο για το μέλλον των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, όσο και για το μέλλον του καθενός μας. Και σε μια περίοδο που δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει.
Αντί ο Δήμος μας να αναλάβει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους στις πυρόπληκτες περιοχές, αντί να συγκεντρώσει βοήθεια και να συνδράμει στην ανασυγκρότηση των περιοχών που κάηκαν, διοργανώνει χαρές και πανηγύρια. Σαν να μην καταλαβαίνει ούτε ο Δήμαρχος, ούτε η Δημοτική Αρχή σε τι καιρούς ζούμε.
Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος αλληλεγγύης και ενίσχυσης των βασικών αναγκών των πολιτών. Δεν είναι εταιρεία διοργάνωσης πανηγύρεων και θεαμάτων. Και εν τέλει, αν όντως επιθυμούν να προσφέρουν και διασκέδαση στους κατοίκους του Δήμου μας, ας αξιοποιήσουν το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό, προσφέροντας ευκαιρίες στους ανθρώπους της τέχνης που έχουν περάσει ίσως την πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας τους. Κι όχι να πετάει λεφτά σε «ονόματα» που τέλος πάντων δεν έχουν και μεγάλη ανάγκη. (Αν και οι συμφωνημένες τιμές είναι εξωφρενικά μεγάλες ακόμη και για τέτοιου είδους επιλογές).
Ας ανακαλέσουν λοιπόν άμεσα την απόφασή τους και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Διότι εδώ ταιριάζει το «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν» (ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε). Αιδώς...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass