Ξεκίνησε το «σαφάρι» για τα σχολικά είδη

- Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ - Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ - ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2021 21:10

Της Νατάσας Πολυγένη
Φωτ.: Θωμάς Λευθέρης

Από τις αρχές του μήνα τα ράφια των βιβλιοπωλείων της Λάρισας γέμισαν με σχολικές τσάντες και γραφική ύλη. Η κίνηση των καταναλωτών βέβαια είναι υποτονική ακόμη και αφορά κυρίως έρευνα αγοράς, ενώ η επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα των φροντιστηρίων θα είναι καθοριστική. Παρόλα αυτά ήδη πολλές οικογένειες κάνουν τον προγραμματισμό τους για την αγορά βασικών σχολικών ειδών εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο είναι ακόμη σε ισχύ οι εκπτώσεις, ενώ με τις πρόωρες αγορές μοιράζουν και τα έξοδα, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων προκύπτουν και άλλες ανάγκες σε σχολικά βοηθήματα, τετράδια κ.ά.


Ο κ. Δημήτρης υπεύθυνος γνωστού βιβλιοπωλείου στη Λάρισα μιλώντας στην «Ε» αναφέρει ότι τα καταστήματα είναι έτοιμα εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά η κίνηση είναι ακόμη περιορισμένη, μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που το αποδίδει κυρίως στον πολυήμερο καύσωνα που κράτησε τον κόσμο, ενώ όπως λέει παραδοσιακά η κίνηση αυξάνεται με το άνοιγμα των φροντιστηρίων μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Πάντως πολλοί είναι εκείνοι, που την περίοδο αυτή βγαίνουν στην αγορά για να κάνουν έρευνα αγοράς με τη σχολική τσάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Παρασκευή απόγευμα συναντήσαμε στην αγορά την κ. Ιωάννα Π. με τα δύο της παιδιά να ψάχνουν σχολικά. «Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι είναι νωρίς, αλλά όταν έχεις τρία παιδιά, δύο στο Δημοτικό και η κόρη φέτος στην Α’ Γυμνασίου πρέπει να προετοιμαστείς γιατί τα έξοδα θα είναι πολλά. Για παράδειγμα, φέτος θα χρειαστεί να αγοράσουμε δύο τσάντες, μία για την κόρη που πάει στο Γυμνάσιο και μία για τον γιο που κανονικά έπρεπε να πάρουμε πέρυσι, αλλά λόγω των γεγονότων βολεύτηκε με την παλιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι και προσπαθούμε να μη μας πέσουν όλα μαζί, γιατί δεν είναι μόνο αυτά. Τετράδια, κασετίνες, γόμες, ξύστρες, μολύβια, βιβλία ξένων γλωσσών και ένα σωρό ακόμα είναι στο πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα. Σχεδόν ένας μισθός φεύγει κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε όταν το κάνουμε σταδιακά δεν μας φαίνεται τόσο πολύ» αναφέρει. Όσο για τις τιμές στην αγορά λέει: «Εδώ και χρόνια νομίζω ότι οι τιμές είναι ίδιες. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις. Προσφορές και ευκαιρίες υπάρχουν πάντα. Βέβαια χρειάζεται προσοχή γιατί καμιά φορά την πατάς βλέποντας μια χαμηλή τιμή, ενώ το προϊόν υστερεί σε ποιότητα και τελικά βρίσκεσαι να το ξαναπληρώνεις αφού γρήγορα θα χαλάσει. Στην τσάντα για παράδειγμα έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα, να έχει ανατομική πλάτη γιατί να μην ξεχνάμε ότι οι σημερινοί μαθητές έχουν πολλά βιβλία και πολλές φορές οι τσάντες τους είναι ασήκωτες. Βέβαια, αυτό που είναι βασικό πια με όλα όσα περνάμε, είναι τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στα σχολεία και να μην περάσουμε άλλη χρονιά με εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass