ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

«Σωσίβιο» για τη σωτηρία των «Σ/Μ Λάρισα»

* Παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την επιχείρηση - Αναζητούνται τρόποι συνεργασίας – Συνέλευση των εργαζομένων αύριο

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2014 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:35

 

Κοινό μέτωπο για να κρατηθεί «ζωντανή» η επιχείρηση και να απεμπλακεί οριστικά από το φάσμα της πτώχευσης, έχουν συστήσει το τελευταίο διάστημα οι μέτοχοι, οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι του «Σ/Μ Λάρισας». Την ώρα που η επιχείρηση παραμένει ανενεργή, με ανοικτές τις πληγές της από το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Ομιλο Μαρινόπουλου και τα χρέη να απειλούν την ύπαρξή της, το Επιμελητήριο Λάρισας ανέλαβε πρωτοβουλία να συσπειρώσει το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης και να δρομολογήσει λύσεις σωτηρίας για τη μεγαλύτερη, σε θεσσαλικό επίπεδο, εταιρία λιανεμπορίου...

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, όπου παρέστη και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αδάμ, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή από τους μετόχους, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, προκειμένου να αναζητήσουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις στο πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. Η επιτροπή αυτή, υπό τον κ. Αδάμ, προχώρησε χθες το πρωί, σε μια πρώτη συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο, με συγκεκριμένους στόχους και κατευθύνσεις.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα τέθηκαν επί τάπητος όλες οι υποχρεώσεις της εταιρίας, αναλύθηκαν τα οικονομικά της μεγέθη και εξετάστηκαν οι προοπτικές εξόφλησης των προμηθευτών, οι πιθανές παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για διακανονισμό χρεών και ο γενικός συντονισμός των δράσεων. Εν ολίγοις η όλη προσπάθεια στρέφεται προς τον οικονομικό εξωραϊσμό της εταιρίας και την ελάφρυνση των απαιτήσεων των πιστωτών της. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, είτε με οικονομικούς όρους, είτε με... πολιτικές πιέσεις, τότε οι προοπτικές της επιχείρησης θα αλλάξουν άρδην. Δεδομένο ότι το ενδιαφέρον εξαγοράς από άλλους επιχειρηματικούς ομίλους δεν έχει ατονήσει και οι προτάσεις συνεργασίας παραμένουν στο τραπέζι, εικάζεται πως εφόσον η εταιρία απαλλαγεί από κάποια οικονομικά βάρη, τότε όχι μόνο θα καταστεί βιώσιμη και λειτουργική αλλά και θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα με κάθε υποψήφιο επενδυτή.

Πάντως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας αξιολογώντας θετικά τη διάθεση για συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, δήλωσε αισιόδοξος για την τελική έκβαση του θέματος.

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στο μεταξύ προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι νέες εξελίξεις και να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. «Η παρουσία όλων, είναι αναγκαία και απαραίτητη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass