Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 8:30

Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων

Ο Σύλλογος Τριτέκνων ν. Λάρισας καλεί τα μέλη του (τα μέχρι 02/09/2021 ταμειακά ενήμερα) στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στον αύλειο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο Μεζούρλο.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία θα επαναληφθεί την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Στη συνέλευση θα συζητηθούν τα εξής θέματα: Ετήσια έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ. για το 2020. Ετήσια Ταμειακή έκθεση, από την ταμία και την ελεγκτική Επιτροπή για το Οικονομικό Έτος 2020. Ψήφιση για την έγκριση ή μη των Διοικητικών και Οικονομικών Πεπραγμένων του 2020 του Δ.Σ. και απαλλαγή των μελών του από την ευθύνη των πράξεών τους. Κατάθεση προτάσεων και έγκριση προϋπολογισμού για το έτος 2021. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν τα «οικονομικώς ενήμερα» για το έτος 2021 μέλη του Συλλόγου, έχοντας μαζί τους την κάρτα μέλους ή την ταυτότητά τους. Κατά την ημέρα της Γ.Σ. θα μπορούν να γίνονται ανανεώσεις αλλά δεν θα γίνονται εγγραφές νέων μελών.

 

Παράταση προθεσμίας διεξαγωγής συνελεύσεων

Την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων των άρθρων 119 του Ν. 4548/2018, 69 του Ν. 4072/2012 και 10 του Ν. 3190/1955 για 50 ημερολογιακές ημέρες προτίθεται να προτείνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών. Αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του Υπουργείου ενώ, αντίστοιχα, και για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα προταθεί να παραταθούν οι σχετικές προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ. Η παράταση των προθεσμιών, όπως σημειώνεται, γίνεται προκειμένου οι επαγγελματίες φοροτεχνικοί να διευκολυνθούν, εκτάκτως, στο έργο τους που έχει πρόσκαιρα επιβαρυνθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, αλλά και λόγω της ταυτόχρονης λήξης των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

 

Εως σήμερα οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης και δηλώσεις τοποθέτησης καλεί του εκπαιδευτικούς το ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ΠΥΣΠΕ Λάρισας καλεί:
Α) τους εκπαιδευτικούς Γενικής εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ79, ΠΕ86 & ΠΕ91 και Ειδικής Αγωγής ΠΕ60.ΕΑΕ, ΠΕ70.ΕΑΕ, ΠΕ71 & ΠΕ11.ΕΑΕ που ανήκουν οργανικά στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας και επιθυμούν να υποβάλλουν:
1. Αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ (μόνο για όσους δεν υπέβαλαν ήδη αίτηση) 2. Δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ εντός της Γενικής Εκπαίδευσης ή εντός της Ειδικής Αγωγής 3. Αίτηση ανάκλησης της αρχικής αίτησης απόσπασης, αν το επιθυμούν.
Β) τους εκπαιδευτικούς των ανωτέρω κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας να υποβάλουν ηλεκτρονικά Δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά της Διεύθυνσης Π.Ε. Λάρισας για το διδακτικό έτος 2021-2022 έως και σήμερα Τρίτη 24/8/2021.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν και άλλα σχολεία εκτός των πινάκων, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν και άλλα, κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων λειτουργικά κενά.
Οι νέες Αιτήσεις απόσπασης, με τα στοιχεία των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών και τα μοριοδοτούμενα κριτήριά τους θα υποβάλλονται στην αντίστοιχη Φόρμα Google, σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες:
* Για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ στη Γενική Εκπαίδευση, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://forms.gle/66MLyCBXRYccUYe57
* Για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://forms.gle/u7L13PzTfLrDdw1BA.
Οι Δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων για απόσπαση ή προσωρινή τοποθέτηση θα υποβάλλονται στην αντίστοιχη Φόρμα Google, επιλέγοντας τον σύνδεσμο σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες:
* Για απόσπαση/προσωρινή τοποθέτηση εκπ/κών κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών εντός ΠΥΣΠΕ στη Γενική Εκπαίδευση, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://forms.gle/8aqczk4uPLqcvvPSA
* Για απόσπαση/προσωρινή τοποθέτηση εκπ/κών λοιπών κλάδων εντός ΠΥΣΠΕ στη Γενική Εκπαίδευση, επιλέγοντας τον σύνδεσμο:
https://forms.gle/AZFDDsgpTJQWMgpX7
* Για απόσπαση/προσωρινή τοποθέτηση εντός ΠΥΣΠΕ σε ΣΜΕΑΕ, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://forms.gle/tdRdsy6ScAHdY26y8
Επισημάνσεις: 1) Οι αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο εντός της Γενικής Εκπαίδευσης ή εντός της Ειδικής Αγωγής και όχι από τη Γενική στην Ειδική ή το αντίστροφο.
2) Για τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής κάποια λειτουργικά κενά συμπεριλαμβάνουν και ώρες διδασκαλίας σε Νηπιαγωγείο.
3) Παρακαλούμε να αναφέρεται στην Αίτηση-Δήλωση αν πρόκειται να γίνει χρήση κάποιας μακροχρόνιας άδειας, π.χ. ΟΤΑ, ανατροφής, κύησης κ.ά.
Παρακαλούνται οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΠΕ που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων ή υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

 

Ελληνικά προϊόντα στη γερμανική αγορά

Η αλυσίδα καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών Hamberger Großmarkt GmbH θέλει να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την προώθηση τροφίμων και ποτών στη γερμανική αγορά και πρωτίστως για ιχθυηρά, λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα. Μάλιστα σχεδιάζεται να συμμετάσχει υπεύθυνος αγορών του ομίλου για ιχθυηρά στην επιχειρηματική αποστολή την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο Μεσολόγγι από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται στο ενημερωτικό έγγραφο, πως η Hamberger λειτουργεί με το σύστημα cash and carry στο πρότυπο της αμερικανικής Costco, και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών με έδρα τη Βαυαρία. Το κεντρικό κατάστημα έκτασης 14.000 τ.μ. και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί καταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία-Ανχαλτ και οι πωλήσεις διαμορφώνονται στα, περίπου, 250 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ απασχολεί 500 εργαζόμενους. Το πελατολόγιο της Hamberger αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία). Όπως σημειώνεται, το γενικό προξενείο μας στο Μόναχο έχει ζητήσει από τα επιμελητήρια και τους κλαδικούς φορείς να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις αναφορικά με το ενδιαφέρον της εταιρείας Hamberger Großmarkt GmbH, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το ελληνικό γραφείο ΟΕΥ και να προωθηθούν οι προτάσεις τους στους υπευθύνους της αλυσίδας καταστημάτων Hamberger.

 

Από 1/9 αιτήσεις για Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου

Από 1η έως 10η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η Β’ φάση της υποβολής των αιτήσεων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Λάρισας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στους σταθμούς από τις 9:00 π.μ. - 12:00 μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων θα κατατίθενται την ίδια ώρα (09:00 π.μ. - 12:00 μ.), στα γραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 3ος όροφος) στην κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (2410-680.215)".

 

Συγκέντρωση σχολικών ειδών
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων συγκεντρώνει σχολικά είδη ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες των παιδιών τους.
Απευθύνει κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν με σχολικά είδη όπως: τετράδια, βιβλία, μολύβια, στυλό, σχολικές τσάντες και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο για τον μαθητή.
Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών γίνεται στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οδός Μανωλάκη 9-11, τηλ: 2410-255876 και ώρες 09:00-14:00.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

 

Με περίπτερο στην έκθεση Κρήτης
το ΕπιμελητήριοΣτη φετινή 21η έκθεση "Κρήτη: H Μεγάλη Συνάντηση - Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας" προτίθεται να συμμετάσχει με περίπτερο το Επιμελητήριο Λάρισας σχεδιάζοντας να φιλοξενήσει δωρεάν τις επιχειρήσεις - μέλη του, προκειμένου να προβάλλουν τα δικά τους τοπικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη έκθεση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 12 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και όπως ανακοίνωσε σχετικά το Επιμελητήριο Λάρισας οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον σύνδεσμο (LINK): https:// forms.gle/ vd1cWQkUpE1zQX2S6 έως και τις 25/08/2021

 

Εως την Κυριακή οι αιτήσεις στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 23:59, θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα 30 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, έτους κατάρτισης 2021-2022. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www. gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/aitese-oromisthion-ekpaideutikon-iek-oaed. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr -> Εκπαίδευση -> Κατάρτιση και εκπαιδευτικό περιεχόμενο -> Αίτηση ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΙΕΚ-ΟΑΕΔ. Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 32158/Δ1/11297 (ΦΕΚ 2228/14-06-2018) υπουργική απόφαση και τη σχετική προκήρυξη, παρέχονται στον ιστότοπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), στις ενότητες «Νέα & Ανακοινώσεις» και «Κατάρτιση».

 

Συγκέντρωση βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Βοήθεια για τους συνανθρώπους μας, κατοίκους περιοχών της χώρας μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, συγκεντρώνει ο Δήμος Τυρνάβου. Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου ως και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, και ώρες 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου "Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη, όπως ενδεικτικά: χαρτικά και λοιπά είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας, αντισηπτικά – φαρμακευτικά είδη, ζωοτροφές κ.λπ. Η συνεισφορά όλων μας είναι πολύτιμη".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass