Στο Νοσοκομείο Βόλου ο Λάμπρος Τσάπαλης

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 16:13

Στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ο συνδικαλιστής τραυματιοφορέας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Λάμπρος Τσάπαλης, που ξεκίνησε από τη Λάρισα να διανύσει τη διαδρομή μέχρι την Αθήνα ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο συνδικαλιστής έκανε προχθές γνωστό το αίτημά του εγγράφως στην Αστυνομία και ζήτησε διευκολύνσεις για να περπατάει στην Εθνική οδό, όμως το αίτημα απερρίφθη από την Αστυνομία.


Έτσι, προχθές το βράδυ, στις 23:00 ξεκίνησε από την πύλη του ΠΓΝΛ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας «περπατούσε ασταμάτητα όλη τη νύχτα και χθες το μεσημέρι έφτασε στο Νοσοκομείο του Βόλου που ήταν ο πρώτος σταθμός, όπου κατέρρευσε από εξάντληση. Βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου. Οι γιατροί τον προτρέπουν να κάνει εισαγωγή.
Ο ίδιος επιμένει να συνεχίσει τον δρόμο του για να φτάσει την Πέμπτη στην Αθήνα στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Εμείς τον παροτρύνουμε να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι με τα πόδια».
Και ο κ. Γιαννάκος συμπληρώνει: «Οι αγώνες είναι συλλογικοί. Όμως δεν μπορούμε να μην εξάρουμε την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία του συναδέλφου Τσάπαλη Λάμπρου να διεκδικεί με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο τα αιτήματά μας.
Πριν λίγο καιρό έκανε επί ημέρες απεργία πείνας στο προαύλιο του νοσοκομείου για κλαδικά μας αιτήματα. ΒΑΕ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ κ.ά. Ο συνάδελφος είναι μάχιμος τραυματιοφορέας της πρώτης γραμμής που δεν έχει νοσήσει ποτέ από κορονοϊό, τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας και θέλει να είναι επιλογή του ο εμβολιασμός και όχι να του επιβληθεί».
* Στο μεταξύ η Επιτροπή Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ανακοίνωσή της εύχεται στον συνδικαλιστή να τα καταφέρει και αναφερόμενη στην απόφασή του να διανύσει την απόσταση μέχρι την Αθήνα μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Ο συνάδελφος Λάμπρος Τσάπαλης γνωστός για το ψυχικό σθένος και τον μάχιμό του χαρακτήρα επέλεξε με μια ακτιβιστική ενέργεια να πάει μόνος του με τα πόδια στην Αθήνα, χωρίς καμία κάλυψη που θα του εξασφαλίζει τη σωματική του ακεραιότητα σε περίπτωση κατάρρευσής του.
Διεκδικεί με αγωνιστικότητα, ψυχική δύναμη και αποφασιστικότητα, την ελεύθερη βούληση και την αξιοπρέπεια ενάντια στην αδικία και στον εκβιασμό.
Κανένας μας δεν συμφώνησε για τη συγκεκριμένη επιλογή του, λόγω του μεγάλου κινδύνου στον οποίο εκθέτει τη σωματική του ακεραιότητα. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας για να τον αποτρέψουμε, να πραγματοποιήσει αυτού του είδους τη διαμαρτυρία, δεν κατέστη δυνατόν να τον σταματήσουμε.
Ας είναι αυτή η μορφή αγώνα του συναδέλφου, η σπίθα, που θα ανάψει για να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Προέχει η ζωή του συναδέλφου, που παλεύει απέναντι σε μια ανάλγητη Κυβέρνηση, με εμμονή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι, αντί να πετύχει να πείσει να εμβολιαστούν υγειονομικοί και πολίτες, νομοθετεί έναν απαράδεκτο νόμο που επιφέρει μόνο εντάσεις, διχόνοια και όχι μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων.
Οι υγειονομικοί είναι η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού από οποιαδήποτε άλλη ομάδα εργαζομένων. Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όπως σε όλα τα κύματα της πανδημίας, περιθάλπουν τους πολίτες που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους, κρατώντας όλα τα μέτρα προστασίας, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος μετάδοσης για τους νοσηλευόμενους.
Διεκδικούμε απόσυρση αυτού του νόμου. Όλοι μαζί με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε:
Να βγουν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοι μας που είναι απαραίτητοι για να κρατήσουμε όρθιο το ΠΓΝΛ για τον λαό.
Καμία συγχώνευση κλινικής και Νοσοκομείων.
Καμία αναστολή λειτουργίας τμήματος ή μείωση χειρουργείων.
Αποφυγή διαρραγής του οικογενειακού ιστού και κατ’ επέκταση του κοινωνικού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass