«Κλειστόν» το Αρχειοφυλακείο Αγιάς

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ «ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΡΟΛΑ», ΟΜΩΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗ -«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΓΑΚ Φ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2021 21:01

Κατέβασε ρολά το Αρχειοφυλακείο Αγιάς την περασμένη Δευτέρα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) ν. Λάρισας, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού οδήγησε σε αυτή την απόφαση που ενδεχομένως θα δυσκολέψει χρήστες και ερευνητές του αρχείου, αλλά παρότι οι εγκαταστάσεις θα είναι κλειστές η υπηρεσία θα λειτουργεί. Υπάλληλοι των ΓΑΚ Λάρισας θα επισκέπτονται το Μεταξοχώρι σε τακτικές ημερομηνίες για την εξυπηρέτηση του κοινού και τη διαχείριση του υλικού, διατηρώντας μία όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας. Η «Ε» επικοινώνησε με την Προϊσταμένη των ΓΑΚ ν. Λάρισας, Φανή Καραγιάννη, σχετικά με το θέμα και η ίδια σημείωσε ότι μέχρι τώρα το Αρχειοφυλακείο Αγιάς (αποτελεί τμήμα των ΓΑΚ ν. Λάρισας) λειτουργούσε με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. «Για το έτος 2021-2022 δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας εκπαιδευτικός. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι επειδή ο χώρος θα είναι κλειστός ότι δεν θα λειτουργεί ως υπηρεσία, εξάλλου έχουμε ορίσει τρεις φορές τον μήνα να πηγαίνει υπάλληλος για να εξυπηρετεί, όμως σε κάθε περίπτωση το Αρχειοφυλακείο χρειάζεται μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό. Έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημοτική Αρχή και ελπίζουμε κάτι να καταφέρουμε. Η δουλειά αυτή απαιτεί χέρια και όχι προσωρινές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε σχετική ανακοίνωση των ΓΑΚ ν. Λάρισας για Αρχειοφυλακείο Αγιάς σημειώνονται τα εξής: « Το Αρχειοφυλακείο Αγιάς αποτελεί εδώ και 2 χρόνια τμήμα των ΓΑΚ Λάρισας και παρά την απόσταση και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν αυτό το διάστημα, υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία με το αποσπασμένο προσωπικό και τη δημοτική αρχή της Αγιάς. Δεν πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και εκδηλώσεις, αλλά υλικό της Αγιάς παρουσιάστηκε στο «Τεκμήριο του μήνα» και φυσικά στον «Χάρτη των Αρχείων. Θέλουμε να βεβαιώσουμε τους δημότες της Αγιάς, τους χρήστες αλλά και τους δωρητές του Αρχειοφυλακείου ότι βούλησή μας είναι η διατήρηση της υπηρεσίας και η αξιοποίηση και εμπλουτισμός του υλικού που συγκεντρώθηκε στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του». Μετά από αυτές τις εξελίξεις και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Γενικών Αρχείων, το Αρχειοφυλακείο Αγιάς για τον μήνα Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει την Παρασκευή 10, τη Δευτέρα 20 και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 2410-281.425 και στα e-mail: mail@gak.lar.sch.gr, mail@gak-agias.lar.sch.gr για οποιαδήποτε πληροφορία.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass