ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

«Πράσινο» για ανοικοδόμηση στο Δήμο Νίκαιας

Η κρίση όμως δυσκολεύει ακόμη και τα έργα υποδομών

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:37

 Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε την έγκριση στους περιβαλλοντικούς όρους και ανοίγει ο δρόμος για την πολεοδόμηση και τη δημιουργία τριών οικισμών στην περιοχή της Νίκαιας. Συνολικά εγκρίθηκαν από το υπουργείο 14 φάκελοι δημιουργίας νέων χωριών σε 4 περιοχές της χώρας, όπου προβλέπεται να ανεγερθούν πρώτες ή παραθεριστικές κατοικίες.

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλελέρ είχε δοθεί το προηγούμενο διάστημα θετική γνωμοδότηση για την πολεοδομική μελέτη τριών νέων οικισμών σε εκτάσεις που ανήκουν, η μία στον συνεταιρισμό των εργοληπτών δημοσίων έργων και οι άλλες δύο στον αντίστοιχο των απόστρατων της Αεροπορίας.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για έκταση 213 στρεμμάτων στην περιοχή Κασίδες, μεταξύ Νίκαιας και Λάρισας, ιδιοκτησίας της «Εργοληπτικής Αναπτυξιακής Όλυμπος ΑΕ», όπου προβλέπεται να ανεγερθούν κατοικίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 534 κατοίκους. Και για εκτάσεις 136 και 63 στρεμμάτων στις περιοχές Σαρλικιόστρατα και Μπούζο Πηγάδι, μεταξύ Νίκαιας και Νέων Καρυών, ιδιοκτησίας δύο ομάδων της «Οικιστικής Ένωσης Φυσικών Προσώπων Αεροπόρων Π. Α. Λάρισας», όπου προβλέπεται η δημιουργία δύο οικισμών με δυνατότητα συνολικού πληθυσμού 550 ατόμων. Στην ίδια περιοχή υπάρχει ανάλογη ιδιοκτησία συνεταιρισμού των καθηγητών του ΤΕΙ Λάρισας, με τη σχετική έγκριση πολεοδόμησης να εκκρεμεί.

Αναμφιβόλως πρόκειται για θετική εξέλιξη και για τους ενδιαφερόμενους μετόχους των οικοδομικών ενώσεων αλλά και για την περιοχή, καθώς μετά από πολυετείς προσπάθειες και χρονοβόρες διαδικασίες ανάβει «πράσινο φως» για την πολεοδόμηση των εκτάσεων και τη διανομή των οικοπέδων ώστε να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση. Ωστόσο, ο όποιος ενθουσιασμός παγώνει καθώς τα τελευταία χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα έχει γενικότερα περιοριστεί μέχρις εξαφανίσεως. Ενώ η γενική οικονομική δυσπραγία του κόσμου, πιθανώς θα δημιουργήσει προσκόμματα στις εισφορές των μετόχων των ενώσεων προκειμένου να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα έργα υποδομής των οικισμών, τα οποία κοστίζουν σημαντικά.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass