Αποχαιρετισμός στον Μίκη…

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2021 15:28

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο Δήμος Λαρισαίων, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Λάρισας, ο Δήμος Τεμπών και η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας «Ορμή Ανανέωσης». Στις ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη

συντριβή τους για τον χαμό του παγκόσμιου Ελληνα και αναφέρουν ότι τα τραγούδια του θα συνεχίσουν να συντροφεύουν στιγμές τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου βίου. Αναλυτικά:
Ο Δήμος Λαρισαίων αναφέρει ότι «Με αισθήματα συγκίνησης και θλίψης ο Δήμος Λαρισαίων αποχαιρετά τον μεγάλο Ελληνα μουσικοσυνθέτη και πολιτικό Μίκη Θεοδωράκη. Η μεγάλη προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη στη μουσική έχει αναγνωριστεί διεθνώς, ενώ για τον ελληνικό λαό ο Μίκης αποτέλεσε και θα αποτελεί σύμβολο και πηγή έμπνευσης. Ο Μίκης για τους Ελληνες θα μείνει αθάνατος.
Η Λάρισα έχει έναν ακόμα λόγο να αισθάνεται φτωχότερη, αφού ο Μίκης Θεοδωράκης, έχει αναγορευθεί επίτιμος Δημότης του Δήμου Λάρισας. Ήταν ακριβώς 38 χρόνια πριν, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1983, επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη και με πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον σημερινό δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, όταν του επιδίδονταν η απόφαση του Συμβουλίου της πόλης για ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη σε επίτιμο δημότη». Μάλιστα συνοδεύει την ανακοίνωσή του και με το πρακτικό της απόφασης.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του δημιουργού του λαού μας Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης πίστευε ότι ο λαός έχει τη δύναμη να κατακτήσει ό, τι πιο υψηλό και όμορφο δημιουργεί ο άνθρωπος στην ιστορία του. …Τα τραγούδια και η μουσική του Μίκη ήταν, είναι και θα είναι, σύντροφος των αγώνων, των συλλαλητηρίων, των απεργιών και των διαδηλώσεων της εργατικής τάξης. Θα μας συντροφεύουν καθημερινά, μέχρι να φτάσει η στιγμή που «…Θα σημάνουν οι καμπάνες».
*Με μεσίστια τη σημαία στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, αλλά και στις έδρες των πρώην Δήμων συμμετέχει ο Δήμος Τεμπών στο τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε για όλη τη χώρα μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης δήλωσε «…Βιολογικά μπορεί να εγκαταλείπει τα εγκόσμια αλλά θα είναι δίπλα μας για πάντα με το τόσο πλούσιο έργο και την παρακαταθήκη που κληρονομεί στην παγκόσμια κοινότητα»
*«Ως νεότεροι, κρατάμε από τον Μίκη το πάθος του για ζωή, για δημιουργία, για ελευθερία, για εθνική αξιοπρέπεια!» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass