Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ:

«Οι αστοχίες του δημάρχου Τεμπών»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2014 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:37

Επικριτικός προς την δημοτική αρχή Τεμπών και προσωπικά προς τον δήμαρχο Κώστα Κολλάτο για την μη λειτουργία του σταθμού ΟΣΕ στον Ευαγγελισμό, για την καθυστέρηση παρέμβασής της στη ΔΕΗ για αποκατάσταση βλαβών σε αρδευτικά αντλιοστάσια στην Ελάτεια και για την άρνηση στο αίτημα του Συνεταιρισμού Πυργετού περί οικονομικής του ενίσχυσης εμφανίζεται, με επιστολή του στην «Ε», ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Μανώλης αναφέρει τα εξής:

«Στη σελίδα των ψιθυριστών της «Ε» στις 20-8-2014 διάβασα ότι ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος στη Σαμαρίνα που βρέθηκε συζήτησε με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο τη δημιουργία προαστιακού σταθμού στα Τέμπη. Θέλω να θυμίσω στο Δήμαρχο ότι στον Ευαγγελισμό λειτουργούσε σταθμός του ΟΣΕ, αλλά λόγω μη ύπαρξης ειδικής ράμπας επιβίβασης και αποβίβασης σταμάτησε να λειτουργεί ο σταθμός εδώ και χρόνια. Ο σταθμός αυτός λειτουργούσε επί δημαρχιακής θητείας του αείμνηστου δημάρχου Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα, στην οποία συμμετείχα και εγώ ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και εξυπηρετούσε τους κατοίκους τριών Καποδιστριακών Δήμων Νέσσωνος, Μακρυχωρίου και Γόννων. Παρά τις διαμαρτυρίες κατά καιρούς -και μέσω του τύπου- των κατοίκων των περιοχών αυτών, καμία ενέργεια δεν έγινε από τη παρούσα δημοτική αρχή για την επαναλειτουργία του σταθμού Ευαγγελισμού και σήμερα ο δήμαρχος διεκδικεί τη δημιουργία σταθμού στα Τέμπη. Μην παρεξηγηθώ, φυσικά και καλά κάνει και διεκδικεί τη δημιουργία σταθμού στα Τέμπη και μακάρι να το πετύχει θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον συγχαρούμε. Πρέπει όμως στην ατζέντα της συζήτησης με τον υφυπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα όπου θα μεταβεί ο Δήμαρχος να διεκδικήσει την επαναλειτουργία του σταθμού στον Ευαγγελισμό, ο οποίος εξυπηρετούσε και θα εξυπηρετεί κατά πολύ περισσότερους κατοίκους της περιοχής Συκουρίου, Μακρυχωρίου και Γόννων, εργαζόμενους και φοιτητές από ότι ο σταθμός στα Τέμπη.

Επίσης στη σελίδα των ψιθυριστών της «Ε» πριν κάποιες ημέρες, είχα καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση παρέμβασής της στη ΔΕΗ για αποκατάσταση βλαβών σε αρδευτικά αντλιοστάσια στην Ελάτεια. Σήμερα καταγγέλλω πάλι την Δημοτική Αρχή διότι από την περασμένη Παρασκευή δεν λειτουργεί λόγω βλάβης το αρδευτικό αντλητικό συγκρότημα «Γκανάτσιου Μαγούλα», το οποίο εξυπηρετεί πολλές χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας ελιάς. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υδρονομέα της περιοχής κ. Χάρη Αλεξανδρή για να εξυπηρετήσει τους καλλιεργητές ελιάς από δύο άλλα αντλητικά συγκροτήματα που λειτουργούν στη περιοχή αυτή, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κοινότητας Ελάτειας συνεχίζονται, γιατί λόγω του καύσωνα του Δεκαπενταύγουστου και των υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται οι αρδευτικές ανάγκες είναι μεγάλες και φοβούνται για την υποβάθμιση της παραγωγής τους. Αν συμβεί αυτό ποιος θα τους αποζημιώσει ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντ/ρχος; Και λέω αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ελάτειας έστειλε έγγραφο τη 1η Απριλίου 2014 για συντήρηση των αρδευτικών αντλιοστασίων στην Ελάτεια, στο οποίο αναφέρονταν και στη συντήρηση του συγκεκριμένου αρδευτικού συγκροτήματος. Ο δήμαρχος την προεκλογική περίοδο είχε ως σημαία, σε κάθε του δημόσια ομιλία, ότι μεταξύ των άλλων «επιτυχιών του» έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου Τεμπών. Σε επικοινωνία του πρόεδρου της Κοινότητας Ελάτειας στις 16-8-2014 με τον αρμόδιο αντ/ρχο κ. Αστέριο Σαϊτη, για να επιλυθεί άμεσα την αποκατάσταση της βλάβης λόγου των αυξημένων απαιτήσεων σε αρδεύσιμο νερό την εποχή αυτή στα ελαιόδενδρα, η απάντηση ήταν «δεν μπορούμε τώρα, δεν υπάρχουν χρήματα, τον Σεπτέμβριο και θα δούμε!» Αυτό είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, κύριε δήμαρχε; Αυτή είναι η γενναία επανεκκίνηση που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ή μήπως τώρα, μέσα σας, λέτε «τώρα που σας πήραμε την ψήφο σας... δεν πάτε να φωνάζετε».

Τέλος θέλω να συγχαρώ το δήμαρχο για την παρέμβαση που έκανε με το δήμαρχο Αγιάς κ. Γκουντάρα στο Υπ. Ανάπτυξης και ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή μας από το ρωσικό εμπάργκο. Δηλώνω ότι θα είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά χρειάζεται σαν δημοτική αρχή, κύριε δήμαρχε να δείξετε και εμπράκτως αυτά που λέτε για τους παραγωγούς ακτινιδίου. Να βοηθήσετε χρηματικά τον Συνεταιρισμό Πυργετού (βοήθεια την οποία σας ζήτησε, αλλά την αρνηθήκατε), ώστε να πάρει το ακτινίδιο Πυργετού, Πιστοποιητικό Γεωγραφικής Ένδειξης, κάτι που θα κατοχυρώσει το προϊόν και θα δώσει τεράστια οφέλη σε ολόκληρη την περιοχή».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass