Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 15:03

Αναβαθμίζονται ενεργειακά Γυμνάσιο και Λύκειο Νίκαιας

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου

του Γυμνασίου και Λυκείου της Νίκαιας. Το κτίριο ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α+ , με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Ειδικότερα, στις εργασίες που πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις: αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και οροφής, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Με αυτήν την παρέμβαση το σχολικό συγκρότημα εκσυγχρονίζεται ως προς τη λειτουργία, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα και γίνεται πιο φιλικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Όλες οι αίθουσες θα είναι έτοιμες με την έναρξη του σχολικού έτους στις 13 Σεπτεμβρίου για να λειτουργήσει το σχολείο απρόσκοπτα. Θα εκκρεμούν όμως κάποιες εργασίες στον προαύλειο χώρο. Γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των μαθητών και των μαθητριών, αλλά και των διδασκόντων στο σχολείο. Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωσή του έργου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα γίνουν αμέσως ορατά. Κι αυτά αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές του κτιρίου. Ευχαριστώ δημόσια την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις διευθύνσεις των σχολείων για την άριστη συνεργασία».

 

Εκδήλωση για τα πρωτάκια
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου το 2021- 22 διοργανώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας σήμερα και ώρα 19:00 στον υπαίθριο χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο λόφο «Μεζούρλο». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: * 18:30-19:00 Προσέλευση. * 19:00-19:05 Καλωσόρισμα παρευρισκομένων από τον πρόεδρο Δημήτριο Γκόβαρη. * 19:05-20:25 Χαιρετισμοί Επισήμων. * 19:25-19:45 Ομιλία «Σχολική μετάβαση: από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» με ομιλητή τον εκπαιδευτικό Χρήστο Κατσούρα. * 19:45-20:30 Διανομή δώρων στα παιδιά του Συλλόγου που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Δημοτικού Σχολείου και θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

 

Διαμαρτυρία δασκάλων σήμερα στην ΠΔΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας» σήμερα Πέμπτη στη 1:30 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με κύρια αιτήματα την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία και τη μείωση του αριθμού μαθητών ανα τμήμα. Επίσης βασικό αίτημα προς τον Δήμο Λαρισαίων είναι η επίσπευση της ολοκλήρωσης των εργασιών στα διδακτήρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Μαρτίου.

 

Αγιασμοί σχολείων

Με αγιασμούς στους προαύλειους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων και αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στις 13 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σχολείων, οι αγιασμοί θα γίνουν τις παρακάτω ώρες: Στο 1ο και 26ο Νηπιαγωγείο Λάρισας ο αγιασμός θα τελεστεί στις 8.30 π.μ. και στο 21ο Νηπιαγωγείο στις 9.30 π.μ. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στις 9.15 π.μ. Στο 58ο Νηπιαγωγείο (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας) στις 9 π.μ. Στο 44ο Δημοτικό Σχολείο και στο 61ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 9 π.μ.
Οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία και θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων-κηδεμόνων. Στο 4ο Δημοτικό και 37ο Δημοτικό και 28ο και 37ο Νηπιαγωγεία στις 9 π.μ. Στα 19ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ.


Με 12 νέες ειδικότητες το 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας
ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μέχρι και αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu. gov.gr για την εγγραφή τους στις νέες ειδικότητες του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας για το φθινοπωρινό εξάμηνο. Οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι 12 και συγκεκριμένα:
- Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/web designer -developer / video games)
- Βοηθός εργοθεραπείας
- Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας
- Γραμματέας ανωτέρων και ανώτατων στελεχών
- Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας - καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής
- Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων
- Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας (chef)
- Βοηθός βρεφονηπιοκόμων
- Εκπαιδευτής γυμναστικής με βάρη
- Βοηθός νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
- Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών
προϊόντων
- Στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας.

 

Συνελήφθησαν δύο 20άρηδες για χασίς

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λάρισας, συνελήφθησαν δύο 20χρονοι Λαρισαίοι, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 56 γραμμαρίων, δύο τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και, δύο κινητά τηλέφωνα».

 

Εγγραφές στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας

Άρχισαν οι εγγραφές στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας, όπου λειτουργούν τμήματα από 7 ως 11 ετών Λυκόπουλα, από 11 ως 15 ετών Πρόσκοποι, από 15 ως 18 ετών Ανιχνευτές και ενηλίκων εθελοντών βαθμοφόρων.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6978-682.788 Θάνος Παπαϊωάννου, 6976-919.851 Θανάσης Μακρής, 6948-602.145 Μάκης Λευκαδίτης και στην ιστοσελίδα
www.2splarisas.weebly.com στη σελίδα στο facebook ή στη σελίδα στο Instagram
second_scouts_group_of_larisa

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass