ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟΥ

Στη μεσαία τάξη το ενδιαφέρον μας

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:38

 

«Υπάρχει ζήτημα με την υπερφορολόγηση. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους και θα σας έλεγα ότι δοκιμάζεται και η ιδεολογία, ο πυρήνας της ιδεολογίας αυτής της παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε μια φιλελεύθερη παράταξη και στον πυρήνα της υπάρχει η αντίληψη για λιγότερο, μικρότερο, αποτελεσματικότερο κράτος, αλλά και λιγότερους φόρους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δηλώσεις για την πολιτική επικαιρότητα

O κ. Χαρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δεν είναι για τα πρωινάδικα.

«Επειδή έζησα από κοντά την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στο παρελθόν μετά την περιπέτεια της διαγραφής του, θεωρώ ότι οι συζητήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνονται με όρους πρωινάδικου. Για όσους συστρατεύονται στον κοινό στόχο της εξόδου της χώρας από την κρίση, ακόμη και αν στο παρελθόν διακρίθηκαν για λεκτικές υπερβολές ή ακόμη και εξαλλοσύνες, καλώς να συζητήσουμε την επιστροφή τους. Το πρόβλημα, όμως, της ΝΔ δεν είναι οι ευκαιριακές μεταγραφές αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Το μείζον είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη μεσαία τάξη, με τους πολίτες του καθημερινού μόχθου που βλέπουν την ιδεολογία της ΝΔ να ξεφτίζει. Εκεί νομίζω πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Πώς θα αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που μας βλέπουν δύσπιστα πια».

Δυσπιστία με ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εγώ δεν βλέπω κανέναν αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε και στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο κόσμος είναι δύσπιστος, όσο κι αν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα οικονομικά μέτρα, απέναντι στην αντιπολίτευση γιατί πραγματικά δεν υπάρχει μια συγκροτημένη υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός θα δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, έναν οδικό χάρτη που θα υλοποιεί αυτές τις κατά καιρούς ανακοινώσεις για μείωση φορολογικών συντελεστών, για μείωση της δυσβάστακτης φορολογίας, που έχει γίνει βραχνάς σε κάθε ελληνική οικογένεια».

«Νηπιακά» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όσον αφορά στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής δεν πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται πρόωρες εκλογές. Κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η μόνιμη συζήτηση στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών, πότε θα ξαναγίνουν εκλογές. Η παρούσα Βουλή, παρά τις δυσκολίες, πιστεύω ότι μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ήδη ακούω φωνές προς αυτή την κατεύθυνση και από άλλα κόμματα και από τον χώρο των ανεξαρτήτων. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σε αυτό το θέμα δείχνει πόσο νηπιακά αντιμετωπίζει τους θεσμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα σύμβολο ενότητας και ο συνταγματικός νομοθέτης επέβαλε την αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του ακριβώς για να υπάρχει συναίνεση, συνεννόηση στο πρόσωπο του από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις».

Η Ιερά Σύνοδος για εμπάργκο

«Η ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Είχαν γίνει μεγάλα βήματα προόδου στη συνεργασία μας με τη Ρωσία κατά την κυβέρνηση Καραμανλή. Οφείλουμε να τη διασφαλίσουμε αυτή την αγορά, διότι ήδη η Τουρκία και άλλες ανταγωνίστριες χώρες επιδιώκουν να καλύψουν το κενό. Ζήτησα λοιπόν από τον μακαριότατο να παρέμβει στον Πατριάρχη Μόσχας, κ. Κύριλλο, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στη ρωσική ελίτ, έτσι ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης των αγροτικών μας προϊόντων από το εμπάργκο. Απ’ ό,τι πληροφορούμαι στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την προσεχή Δευτέρα 25/08 θα συζητηθεί το θέμα προκειμένου η Εκκλησία να αποφασίσει τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass