ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πανηγύρισε ο ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:38

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων, η Παναγία η Δεμερλιώτισσα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα και στη συνέχεια έγινε περιφορά της ιεράς θαυματουργού εικόνας της Παναγίας εντός του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σ΄ όλους τους ιερούς ναούς που τιμάται η Παναγία μας προστρέχουμε όλοι μας για να υμνήσουμε το πρόσωπο της κυρίας Θεοτόκου, διότι όπως πολλές φορές ανέφερα όλος ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος στο Αγιο Πρόσωπό της. Την υμνούμε και την εξυμνούμε και απόψε ήρθαμε όλοι προσκυνητές σ΄ αυτό το ιερό προσκύνημα για να προσκυνήσουμε το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας και να αποθέσουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού, της Κυρίας Θεοτόκου».

Στο θείο κήρυγμά του ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός γενικός αρχιερατικός επίτροπος Κερκύρας και Παξών που κατάγεται από τη Λάρισα ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι «όλοι μας τιμούμε και εκφράζουμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας προς το Πανάγιο Πρόσωπο της Παναγίας μας η οποία δέεται στον Κύριο για όλους μας. Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός, αφού η μητέρα του Θεού μετέστη προς τη ζωή. Είναι στα δεξιά του υιού της για να μιλά και να μεσιτεύει για όλους μας σε μια δύσκολη εποχή που πολλοί έχουν απομακρυνθεί από την εκκλησία. Η Παναγία είναι πάντα κοντά μας, μας καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί μας».

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βάιος Νικολάου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι συλλόγων, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο ιερός κλήρος και πλήθος πιστών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass