Ολα έτοιμα για την παράσταση «Τρωάδες»

ΑΥΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2021 15:25

Τη θεατρική παράσταση «Τρωάδες», από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, που φιλοξενεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στο Θεατράκι του Πάρκου Χατζηχαλάρ. Χθες στο πλαίσιο της γνωστοποίησης της παράστασης παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΕΚΛ, κ. Γιάννης Σκόκας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μπλέκος, αλλά και το μέλος του τοπικού παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κ. Αχ. Σίμος.


Κατά τη διάρκειά της έγινε γνωστό ότι η εν λόγω θεατρική ομάδα, συγκροτήθηκε το 2008 κι αποτελείται από εργαζόμενους, συνδικαλιστές, μέλη σωματείων από την Αθήνα.
«Ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε χώρους δουλειάς μαζί με τους συναδέλφους τους για το δίκιο της εργατικής τάξης. Που με πολλή αγάπη, μεράκι, κέφι ανοίγουν δρόμους και στον πολιτισμό. Με αυτήν τη διάθεση ετοίμασαν αυτό το έργο. Να σημειώσουμε πως στην πορεία αυτών των χρόνων έχει ανεβάσει έργα, όπως τον «Εχθρό λαό» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου, το «Τρόμος και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» και «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρέχτ κ.ά.
Θέατρο λοιπόν από εργαζόμενους για όλο τον εργατόκοσμο ,τον λαό της περιοχής μας. Τονίζοντας πως η τέχνη, ο πολιτισμός δεν είναι ούτε για ειδικούς, ούτε για λίγους. Αυτό το έδειξε πρώτος ο Μπρεχτ, το έδειξαν δημιουργοί, όπως ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, με τις δημιουργίες τους. Φέρνοντας κοντά στους απλούς ανθρώπους έργα μεγάλων δημιουργών.
Το ΠΑΜΕ, οι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αγωνίζονται για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής. Όμως στα χέρια των καπιταλιστών έχουν μία και μοναδική ερμηνεία: εμπόρευμα – κέρδος. Είναι καθήκον μας να καλλιεργούμε αντιστάσεις στην πολιτιστική σαπίλα και να προάγουμε τον πολιτισμό που καλλιεργεί θετικά τον άνθρωπο, τον πολιτισμό που αφυπνίζει συνειδήσεις.
Έχει σημασία να αναφέρουμε βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Ακριβώς γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αυτήν πεποίθηση, τον ίδιο προσανατολισμό τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήθηκε κι εδώ θεατρική ομάδα, ανέβηκαν έργα που απόλαυσαν οι εργαζόμενοι της πόλης μας. Φιλοδοξούμε, καθώς παραμένει στόχος και της σημερινής διοίκησης, να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθειά μας το επόμενο διάστημα» τονίστηκε από τους ομιλητές.
Να σημειωθεί πως η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass