Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2021 15:09

Ποδηλατοβόλτα στην Αγιά
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Αγιάς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) με μια παιδική ποδηλατοβόλτα αύριο Κυριακή, με ξεκίνημα στις 10:00 το πρωί από την Κεντρική πλατεία της Αγιάς. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά έως 14 ετών, γονείς

- συνοδοί. Δηλώσεις στη γραμματεία πριν την έναρξη. Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2021 σχετίζεται με τους φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης. Το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος Αγιάς είναι «Ας κινητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες προκειμένου ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία και τις συνήθειές μας ως προς τις μετακινήσεις μας».
Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid-19.

 

Συνεδρίαση με ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συνεδριάζει με τη διαδικασία των ερωτήσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. Οι ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι οι εξής: Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα: «Αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων του Δήμου Λαρισαίων».
Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα: «Κατάργηση του προγράμματος ‘‘Άθληση για Όλους’’».
Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα: «Διόρθωση της κακοτεχνίας εντός του οικισμού της Γιάννουλης στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων».
Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» με θέμα: «Ακαθάριστα οικόπεδαπαρεμβάσεις».
Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με θέμα: «Συμβάσεις των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας ‘‘Covid-19’’».
Ερώτηση του κ. Αργυρόπουλου Κωνσταντίνου (“Λάρισα Μπροστά”) με θέμα: «Προβλήματα με την κατανομή ωρών στα ερασιτεχνικά σωματεία στα σχολικά Γυμναστήρια».
Ερώτηση της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά» κ. Καραλαριώτου Ειρήνης με θέμα: «Στέγαση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ)».

 

Καθαρίζουν εθελοντικά χωριά και παραλίες
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει σήμερα δράσεις εθελοντικού καθαρισμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου DEVICE - Developing European Volunteers International Civic Engagement και καλεί όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.
To έργο DEVICE - Developing European Volunteers International Civic Engagement έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες»/ «Europeforcitizen» και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από τον ευρωπαϊκό οργανισμό EACEA (Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Δήμος Αγιάς, ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος DEVICE, συντονίζει τις δράσεις ενός ευρωπαϊκού δικτύου που στηρίζει και αναδεικνύει τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σκοπός του δικτύου είναι η δημιουργία νέων δικτύων συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή, τόσο των νέων ανθρώπων, όσο και των τοπικών κοινωνιών.
Σήμερα, λοιπόν, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού:
* Τ.Κ. Ανάβρας, σημείο συνάντησης: Πλατεία,6 μ.μ., Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας.
* Τ.Κ. Μεταξοχωρίου, σημείο συνάντησης: Πλατεία, 10 π.μ., Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου.
* Τ.Κ. Ποταμιάς, σημείο συνάντησης: Πλατεία, 9 π.μ., Σύλλογος Γυναικών Ποταμιάς.
* Τ.Κ. Σκλήθρου, σημείο συνάντησης: Παραλία Ρακοποτάμου, 9 π.μ., Ε.Π.Σ. Σκληθριωτών.
* Παραλία Βελίκας, σημείο συνάντησης: Πολυχώρος Πλατανιάς, 10 π.μ., Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης».
* Παραλία Πλατιάς Άμμου, σημείο συνάντησης: Παραλία, 8:30 π.μ., Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου.
* Παραλία Αγιοκάμπου, σημείο συνάντησης: Λιμάνι, 9 π.μ.

 

Ξεκινά το διήμερο συνέδριο της ΟΦΣΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΒΑΝΗ
Ξεκινά σήμερα στις 1130 το πρωί στο ξενοδοχείο Διβάνη το διήμερο Συνέδριο της ΟΣΦΕ, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον ΣοΦΛΑ.
Στο Συνέδριο έχουν προγραμματιστεί δύο στρογγυλά τραπέζια για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους και τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, επιστημονικές ομιλίες καθώς και ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου, ενώ αύριο συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΟΦΣΕ όπου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

 

Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Μικρασιατών
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οργανώνει, εκδήλωση αύριο Κυριακή και ώρα 11:00 στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης μας (Φρούριο) για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass