ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Η ανομβρία στεγνώνει τη λίμνη Διλόφου και όχι οι κάτοικοι...

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:40

 

Τη δική τους εκδοχή για την κατάσταση στη λίμνη του Διλόφου του Δήμου Κιλελέρ κα τις αιτίες που προκλήθηκε αυτό, εκφράζουν με επιστολή τους στην «ΕτΔ» τρεις νεοκλεγέντες αιρετοί του δήμου. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική επιστολή τους, έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε προχθές στην έγκριτη «Ε» δημοσίευμα που αφορούσε στην κατάσταση της λίμνης που βρίσκεται στο Δίλοφο, συνοδευόμενο και από σχετικές φωτογραφίες. Για πληρέστερη εικόνα του θέματος και σφαιρικότερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, θα θέλαμε να δημοσιοποιηθούν και οι δικές μας απόψεις επ’ αυτού. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να σημειώσουμε ότι με εντολή του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου επισκεφθήκαμε τη λίμνη του Διλόφου όπου δεν παρατηρήσαμε να αρδεύονται χωράφια της περιοχής από το νερό της λίμνης. Αυτό που εισπράξαμε ήταν η οργή των κατοίκων του Διλόφου οι οποίοι κατηγορούνται σχεδόν ως καταστροφείς της φυσικής λίμνης του χωριού τους. Ως εκλεγμένα μέλη της νέας δημοτικής αρχής δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι κανένας κάτοικος του Διλόφου δεν ποτίζει της καλλιέργειές του από τη λίμνη. Αυτό θα μπορούσε να ελεχθεί περισσότερο ώστε να μην σπιλώνονται οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού και να τους καταλογίζεται έλλειψη οικολογικής ευαισθησίας.

Όσον αφορά στη “δυσφορία” του απερχόμενου δημάρχου Ρίζου Κομήτσα για το γεγονός, δηλώνουμε τόσοι εμείς όσο και οι κάτοικοι του Διλόφου, την κατάπληξή μας και την έντονη αποστροφή μας για τις δηλώσεις του. Ξεχνά ο κύριος Κομήτσας ότι μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου, όταν θα παραδώσει στη νέα δημοτική αρχή, είναι εν ενεργεία δήμαρχος; Και εύλογα διερωτώνται οι κάτοικοι του Διλόφου εάν η δυσφορία έχει να κάνει με το γεγονός αυτό καθ' αυτό ή με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην τοπική κοινότητα Διλόφου. Ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός θα έπρεπε να συνομιλήσει πρώτα με τους κατοίκους, να κάνει αυτοψία, να γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λίμνης πριν αναζητήσει, όπως δηλώνει, ευθύνες.

Το φαινόμενο της πτώσης της στάθμης των υδάτων της λίμνης δεν οφείλεται στο πότισμα των καλλιεργειών αλλά στο φαινόμενο της ανομβρίας. Η λίμνη του Διλόφου είναι μια λίμνη που εμπλουτίζεται από τα νερά ενός ρέματος της περιοχής και δεν έχει εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να μπορεί να κρατήσει τα νερά της, τα οποία εμπλουτίζουν τον υπόγειο υδροφορέα της περιοχής. Άλλωστε το φαινόμενο της πτώσης των υδάτων της λίμνης παρατηρήθηκε πολλές φορές και στο παρελθόν με ανάλογες συνέπειες.

Όσον αφορά στον κ. Κομήτσα πριν “εκφράσει δυσφορία και αναζητήσει ευθύνες”, ψύχραιμα, ας φροντίσει να κατανοήσει τους κανόνες της δημοκρατίας. Ας συμβιβαστεί επιτέλους με την ιδέα ότι δεν θα είναι ισόβιος δήμαρχος, όπως αποφάσισαν οι πολίτες του Δήμου Κιλελέρ.

 Εμείς ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ανεχτούμε να σπιλώνονται οι δημότες μας.

 

Αντώνης Ρεντζιάς

Ορισθείς Αντιδήμαρχος Δ.Δ. Νίκαιας – Αγροτικής Ανάπτυξης

Βασιλική Μανωλοπούλου

Νεοεκλεγμένη Πρόεδρος Τ.Σ. Διλόφου

 Χρήστος Τσιχίτας

Νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, κάτοικος Διλόφου

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass