Να ξαναέρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η επαναλειτουργία «λιφτ» στον Κίσσαβο

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ - Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΟΥΣΙΩΔΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 15:03
Κανονικό δρόμο, μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους 4 μ.  άνοιξαν στον Κίσσαβο και όχι ένα μονοπάτι 50 μ., καταγγέλλει  η μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κανονικό δρόμο, μήκους ενός χιλιομέτρου και πλάτους 4 μ. άνοιξαν στον Κίσσαβο και όχι ένα μονοπάτι 50 μ., καταγγέλλει η μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Να ξανασυζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα

της επαναλειτουργίας εκπαιδευτικού σχοινοσιδηρόδρομου (λιφτ), στη θέση «Κάναλος» Κισσάβου, της Δ.Ε. Νέσσωνος, του Δήμου Τεμπών, ζητούν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πέτρος Τσακνάκης, Κ. Καραμπάτσας, αφού ανακληθεί η απόφαση με αρ. πρακτικού 15/29-07-2021, της Συνεδρίασης της 29ης/7/2021 για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Επανατοποθέτηση και Επαναλειτουργία εκπαιδευτικού σχοινοσιδηρόδρομου (λιφτ).
Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Β. Πινακά, οι κ. Τσακνάκης και Καραμπάτσας αναφέρουν τα εξής: «Με την παρούσα μας επιστολή ζητούμε να εντάξετε προς συζήτηση, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, για την ανάκληση της απόφασης με αρ. πρακτικού 15/29-07-2021, [αρ. πρωτ. 304054/3.8.2021, (ΑΔΑ:6ΥΩ67ΛΡ-ΛΛΓ)], της Συνεδρίασης της 29ης/7/2021 (Θέμα 18: «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Επανατοποθέτηση και Επαναλειτουργία εκπαιδευτικού σχοινοσιδηρόδρομου (λιφτ), στη θέση «Κάναλος» Κισσάβου, της Δ.Ε. Νέσσωνος, του Δήμου Τεμπών, της Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας») και τούτο διότι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ο κ. Αγοραστός, παραπλάνησαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μη αποκαλύπτοντας ουσιώδη στοιχεία τού τότε υπό συζήτηση θέματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρακτικά του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναληθώς ισχυρίστηκαν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδας και ο ίδιος ο περιφερειάρχης ο κ. Αγοραστός, το δρομάκι – μονοπάτι που ανοίχτηκε δήθεν «με τσαπιά και αξίνες – χειρωνακτικά δηλαδή», δεν είναι μήκους 50 περίπου μέτρων, αλλά μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, ούτε και φυσικά είναι δρομάκι – μονοπάτι, αλλά κανονικός δρόμος πλάτους 4 μέτρων περίπου, ούτε τέλος ανοίχτηκε χειρωνακτικά, αλλά με χρήση γκρέιντερ «πιθανότατα» από δημόσια υπηρεσία (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Ελευθερία» σε σχετικό της δημοσίευμα) και μάλιστα σε περιοχή natura. Προσκομίζουμε σχετικές φωτογραφίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα η αναλήθεια αυτών που ισχυρίστηκε η Περιφερειακή Αρχή και ζητούμε την επανασυζήτηση του θέματος, την κλήση στη συζήτηση της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, τη διευκρίνιση του πότε, ποιοι και με ποια μέσα (με μηχανήματα από δημόσια υπηρεσία και από ποια), καθώς και με τίνος εντολή προέβησαν στην εκχέρσωση αυτού του κομματιού του ορεινού όγκου του Κισσάβου, χαλώντας την ομορφιά του βουνού και τέλος την ανάκληση της εν λόγω απόφασης, εντάσσοντας προς συζήτηση, το συγκεκριμένο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass