«Ψηφιακή Δημιουργία & Οδική Ασφάλεια»

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 28 ΚΑΙ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2021 17:20

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και

Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, τον Δήμο Λαρισαίων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», και με την υποστήριξη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», διοργανώνουν Επιμορφωτική Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Δημιουργία & Οδική Ασφάλεια».
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Θεοφράστου & Καλλισθένους 27).
Το διήμερο σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» και της «Εβδομάδας Ασφάλειας» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σχολικούς τροχονόμους των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας. Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης είναι, οι συμμετέχοντες/-ουσες να ενημερωθούν για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων συμβάντων στους/στις μαθητές/μαθήτριες με την προβολή θεμάτων που προάγουν τη βελτίωση της κυκλοφοριακής αγωγής. Συγκεκριμένα, στόχος είναι οι συμμετέχοντες/-ουσες να ενημερωθούν για τις πολλαπλές πλευρές του θέματος που αφορά το παιδί ως πεζό, ως επιβάτη και ως οδηγό ποδηλάτου, καθώς και για τις διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων και εργαλείων.
Η διημερίδα θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις, παραδείγματα καλών πρακτικών καθώς και παρουσίαση εκπαιδευτικών εργαλείων για την επιλογή και διεξαγωγή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων Εργαστηρίων που εντάσσονται στην ενότητα «Ζω καλύτερα - Ευ Ζην: ΥΓΕΙΑ: Διατροφή- Αυτομέριμνα, Οδική Ασφάλεια». Σημειώνεται πως στην πλατφόρμα 21+ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) είναι διαθέσιμα τα παρακάτω Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!» (σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, για το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού).
«Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας, Ιππότης Ευγένιος» (για το Νηπιαγωγείο και τις τάξεις Α-Γ’ Δημοτικού).
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής έως μεθαύριο Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/E2adr 5U2HuWKHeic6.
Για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες/-ουσες κατά την είσοδό τους στον χώρο, είναι υποχρεωμένοι/-ες να επιδεικνύουν: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης 30 ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών, που θα συνοδεύονται από πιστοποιητικό (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας) για έλεγχο ταυτοπροσωπίας (ΦΕΚ4206/12-09-2021).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass